Moţiunea de cenzură cu titlul "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" va fi citită astăzi la Senat

1Comentariu
Moţiunea de cenzură cu titlul "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" va fi citită astăzi la Senat
După-amiază se vor întruni şi comisiile de învăţământ, buget şi muncă de la Senat pentru a discuta despre Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind amânarea aplicării majorării cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

Ordonanţa de urgenţă privind amânarea majorării cu 50% a salariilor profesorilor până la 1 aprilie 2009 a ajuns la Senat, după ce vineri a fost publicată în Monitorul Oficial. Preşedintele Senatului Ilie Sârbu a declarat că a convocat pentru astăzi conducerea acestei camere pentru repartizarea spre comisiile de resort a OUG prin care se blochează termenul măririlor salariale cu 50%, astfel încât să intre în plen pe 10 noiembrie. Sârbu a mai precizat că a convocat pentru astăzi, la ora 9.00, o şedinţă a conducerii Senatului, înaintea celei a Birourilor Permanente ale celor două camere, programate în aceeaşi zi pentru includerea pe ordinea de zi a moţiunii de cenzură a PD-L. În şedinţa comună, care va începe la ora 10.00, se va citi moţiunea de cenzură a PD-l cu titlul “Educaţia rămâne. Guvernul pleacă”, urmând ca după-amiază să se întrunească comisiile de învăţământ, buget şi muncă de la Senat pentru a discuta OUG privind amânarea aplicării majorării cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Potrivit lui Sârbu, calendarul traseului ordonanţei ar putea fi continuat cu votarea ei în plenul Senatului, pe 10 noiembrie, când s-ar strânge un număr suficient de parlamentari întrucât în aceeaşi zi ar avea loc şi votul pe moţiunea de cenzură, în camerele reunite. Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Doru Ioan Tărăcilă, a declarat vineri că OUG pentru prorogarea termenului până la care vor intra în vigoare măririle salariale de 50% ar putea să intre în plenul Senatului chiar şi săptămâna viitoare, dacă exista “voinţă politică”, chiar dacă termenul legal este de 30 de zile. Tărăcilă a menţionat că orice ordonanţă de urgenţă intră în vigoare din momentul publicării şi al depunerii ei la Parlament. “Fiind depusă la Parlament, ea are un efect imediat”, a precizat el. Totuşi, chiar dacă OUG ar fi respinsă de Senat, ea ar ajunge la Camera Deputaţilor, condusă de liberalul Bogdan Olteanu, care ar putea s-o tergiverseze, cu atât mai mult că intrarea în campania electorală va determina o disponibilitate foarte redusă a parlamentarilor de a mai participa la lucrările Camerei. Guvernul amână intrarea în vigoare a creşterilor cu 50% a salariilor cadrelor didactice până în aprilie 2009, condiţionat de o nouă lege unitară a salarizării personalului bugetar, dar şi de îndeplinirea criteriilor de performanţă a actului de învăţământ, potrivit textului OUG publicat vineri în MO.

Sursa: Realitatea.net1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor