Moşul vine şi la Primărie

Sindicaliştii din 40 de primării din Timiş primesc cadou consistent de sărbători.Nu este vorba despre vreo primă, ci de drepturi restante, ce au fost blocate în ultimele cinci luni de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş.

În luna iunie conducerea acestei instituţii a sesizat că o prevedere din contractele colective de muncă de la cele 40 de primării nu ar fi conformă cu legile în vigoare şi a dispus blocarea banilor de către Trezorerie.

Decizia a fost urmată chiar şi de proteste stradale ale funcţionarilor publici. Atât sindicatul angajaţilor din administraţia publică locală, cât şi Primăria Timişoara au atacat în justiţie această blocare iar până la urmă au beneficiat de câştig de cauză.

„La începutul acestei săptămâni Curtea de Apel Timişoara a respins recursul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş”, a precizat primarul Gheorghe Ciuhandu. În aceste condiţii finanţiştii timişeni trebuie să deblocheze banii iar sindicaliştii solicită chiar şi penalităţi, chelutieli de executare silită şi cheltuieli de judecată. Astfel că în curând cei aproximativ 1.000 de angajaţi vor primi câte 22,5 milioane lei vechi fiecare.
Regulament de plasare a anunturilor