Moş Crăciun adevărat vine din Nord şi nu seamănă cu Moşul comercial, ne reaminteşte Patriarhia Română

4Comentarii
Moş Crăciun adevărat vine din Nord şi nu seamănă cu Moşul comercial, ne reaminteşte Patriarhia Română
Sensul Crăciunului trebuie căutat dincolo de fastul sărbătorii, care a ajuns să confişte simboluri religioase cum este cel al lui Moş Crăciun, care apare azi sub semnul “consumismului şi al materialismului”,făcând pierdută astfel autenticitatea darului din seara de Ajun, transmite Patriarhia Română.

“În această perioadă a Sărbătorii Naşterii Domnului auzim colinde multe şi frumoase despre Moş Crăciun, dar mai nou apare în societate şi un fel de Moş Crăciun secularizat şi comercial, simbol al consumismului şi al materialismului individualist. Totuşi, adevăratul înţeles al lui Moş Crăciun se află în iubirea părintească a lui Dumnezeu-Tatăl, iubire care se arată în lume prin naşterea Fiului Său Celui veşnic, Mântuitorul lumii”, se arată într-un mesaj al Partiarhiei. 

Tradiţia lui Moş Crăciun este una de sorginte religioasă, ne reaminteşte Patriarhia Română, iar toate miturile care îl înconjoară au, la rândul lor, origini care coboară până la înţelesul biblic, dar care sunt ocultate în lumea modernă, în care Moşul se transformă în prilej de cumpărături.

Moş Crăciun, ne reaminteşte Patriarhul în mesajul său, vine dintr-o ţară îndepărtată – “de obicei se spune că vine din Nord, de acolo unde este frig şi întuneric mai mult, adică în mod simbolic el vine de acolo unde este transcendenţă şi mister, unde este inaccesibilitate şi nepătrundere a înţelesurilor”. Întocmai de aceea el apare luminos şi cald, de multe ori asociat hornului sau şemineului, contrastând ”cu întunericul şi cu frigul”, care sunt “biruite de bunătatea şi căldura sa sufletească”. Prin aceasta, este lecţia pe care ne-o livrează povestea religioasă a darului de Crăciun, ni se arată că iubirea “lui Dumnezeu-Tatăl este mai tare decât întunericul păcatului şi decât răceala sau frigul înstrăinării omului de Dumnezeu şi al înstrăinării oamenilor unii faţă de alţii”.

În esenţă, spune mesajul Patriarhie, cadourile pe care ni le face Moş Crăciun sunt menite să ne readucă bucuria darului fără condiţii şi să ne reobişnuiască cu simplitatea gestului de a dărui.

Sursa: NewsIn

 

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor