Morţi şi răniţi în sudul Iranului, patru sate distruse

Cel puţin nouă oameni au murit şi cîteva zeci sunt răniţi în Iran, în urma unui violent cutremur de 5,9 pe scara Richter.

Seismul s-a produs în insula Qeşm, din sudul ţării. Bilanţul, încă provizoriu, a fost confirmat şi de guvernatorul provinciei.

Oficialul a mai anunţat că patru sate au fost distruse.Seismul a durat între 10 şi 15 secunde. Potrivit geologilor americani, citaţi de CNN, mişcarea tectonică a avut o intensitate de 6,1. Cutremurul s-a produs la ora locală 13 şi 53 de minute şi a avut epicentrul în apropierea insulei Qeşm, în zona Golfului. Potrivit autorităţilor locale, principalul spital de pe insulă este plin de răniţi.

Qeşm este cea mai mare insulă din Golf, are 120 de mii de locuitori şi este o îndrăgită atracţie turistică. Seismul s-a simţit chiar şi în Dubai, în Emiratele Arabe Unite, unde numeroase persoane care se aflau în zgârie nori şi în centrele comerciale au ieşit în grabă pe stradă.

Regiunea afectată de cutremurul de azi se află la 100 de kilometri de oraşul Bam, distrus complet de seismul din 2003, care a lăsat în urmă 26 de mii de morţi şi 30 de mii de răniţi.
Regulament de plasare a anunturilor