Mortalitatea infantila in Timis, mai mare decat in Arad. Salvati Copiii lanseaza un apel catre companii

De Adrian Panduru
4Comentarii
Mortalitatea infantila in Timis, mai mare decat in Arad. Salvati Copiii lanseaza un apel catre companii
© TION: Mortalitatea infantila in Timis, mai mare decat in Arad. Salvati Copiii lanseaza un apel catre companii
Organizația Salvați Copiii face apel la companii pentru a direcționa 20 la sută din impozitul pe profit pentru dotarea maternităților și reducerea mortalității infantile. De-a lungul anilor, organizația a dotat maternitățile cu aparatură necesară supraviețuirii copiilor născuți prematur. În Timiș, mortalitatea infantilă se situează la un procent mai scăzut față de județul Caraș-Severin, dar mai mare ca în Arad.

În județele din vestul țării media de mortalitate infantilă este de 8,1 la mie. Potrivit datelor Ministerului Sănătății (Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică), în județul Caraș-Severin rata mortalității infantile este de 12,8 la mie și depășește cu mult media națională, județul fiind pe locul II în topul negativ pe țară. Județul Arad marchează o scădere semnificativă a ratei mortalității infantile, unde, în 2015, aceasta a ajuns la la 6,5 la mie, față de 8,4 la mie, în 2014.

În județul Timiș, mortalitatea infantilă se situează la 7,5 la mie, în timp ce în Hunedoara aceasta ajunge la 7,9 la mie.

Salvaţi Copiii a ajuns până acum în zona de vest a ţării cu 51 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor, în valoare de 312.000 euro, în localităţile: Arad, Caransebeș, Reșița, Oravița, Hunedoara, Petroșani, Hațeg, Timișoara. Salvați Copiii România va continua dotarea maternităților, spun reprezentanții organizației.

Deși numărul companiilor care au înțeles importanța redirecționării a 20% din impozitul pe profit către cauze sociale a crescut în ultimii patru ani, nu toți agenții economici au apelat la acest instrument.

Organizația Salvați Copiii România a colectat, în perioada 2012 – 2015, suma totală de 862.438 de euro, fonduri folosite pentru dotarea maternităților din România, astfel încât copiii care se nasc prematur să primească asisțență medicală imediată și de calitate, pentru a supraviețui.

În șase ani, rata mortalității infantile a scăzut în România, dar a rămas în continuare una care plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană. Astfel, în 2010, la startul programului Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile, România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 9,8 la mia de copii născuți vii. În doar 5 ani, țara noastră a coborât până la o rată de de 8 la 1.000 de nou-născuţi vii, în 2015.

În 2012, 125 de companii au redirecționat 20% din impozitul pe profit către cauzele sociale ale Organizației Salvați Copiii România, suma totală fiind de 106.800 de euro. Anul trecut, numărul companiilor a crescut la 246, fondurile astfel colectate însumând 317.335 de euro. Până acum, datorită investițiilor făcute de Salvați Copiii România, în valoare de 8.700.000 lei, 24.000 de nou-născuți au primit o șansă la viață, pentru că au primit asistență medicală adecvată, arată datele organizației.

Salvați Copiii lansează un apel către companiile din România pentru a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.

Această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. Plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2016.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor