Monumente bizare din lume

De T. Ex.
Reactualizat la:
Monumente bizare din lume
Gândite fie pentru a șoca, a atrage atenția turiștilor sau pur și simplu pentru amuzament, multe monumente își justifică existența prin prisma faptului că sunt inedite, ieșite dintr-un anumit context, atrag atenția măcar curioșilor, surprinși de discrepanța dintre locație și monument. Cu toate acestea monumentele ciudate au succes la turiști și în unele cazuri au devenit deja embleme ale unor localități. Cert este că nu este limită la imaginația artiștilor care se încumetă să creeze ceva ce deviază de la normele sociale impuse.

Monumentul clismei

Monumentul clismei (Rusia)

Un spa din Rusia a inaugurat în 2008 un tribut pentru o procedură medicală pe care localul îl administrează destul des. Astfel a apărut monumentul clismei. Reprezentanții spa-ului au declarat că ineditul monument a fost început ca o glumă, clisma fiind unul dintre cele mai solicitate proceduri în cadrul firmei. Astfel, structura de 1.5 metri este inspirația artistei Svetlana Avakoba și a costat 42.000 de dolari. Inspirația operei de artă a fost pictura clasică a lui Botticelli, Venus și Marte.

Monumentul felatiei

Monumentul felației (Coreea de Sud)

Jeju Island, este o insulă subtropicală din Coreea de Sud. Este cunoscută ca o destinație pentru tinerii căsătoriți aflați în luna de miere. Pe insulă existră o grădină drestinată sexului, împânzită cu sculpturi de natură erotică. Printre statuile cu femei dezgolite și păziți sexuale dintre cele mai inventive, statuia dedicată felației este probabil cea mai cunoscută și în același timp cea care atrage cel mai des privirele vizitatorilor. Există și magazine în împrejurimi care vând diverse replici ale statuilor provocatoare, monumentul felației fiind printre cele mai căutate articole

Monumentul penisului de 10 metri

Monumentul penisului de 10 metri (China)

Un parc de amuzament din Changchunm din nordul Chinei a decis că ar fi o ideea bună să construiască un monument ce reprezintă un falus uman cu o lungime de aproximativ 10 metri. Gândit pentru a atrage mai muți vizitatori și în același timp să-i șocheze, monumentul falnic, numit Sky Pillar este practic o țeavă din beton învelită în paie și alte materiale perisabile. Originile monumentului inedit se pare că vin din legenda care spune că un șaman pe nume Ewenki a învins o conducătoare rea după care i-a oferit reprezentarea materială a unui penis cu precizarea că bărbații ar trebui tratați cu respect. Așadar, dacă vă aventurați parcul Longwan Shaman din China veți fi întâmpinați de 10 metri de respect masculin.

76272587

Monumentul Rocky Balboa (Serbia)

Câteodată monumentele pot ridica potențialul unei localități care la prima vedere nu are prea multe de oferit din punct de vedere turistic. Astfel, locuitorii din satul sârbesc Zitiste s-au gândit să revigoreze imaginea satului cu un monument ieșit din context în acest caz. Nu te aștepți să mergi pe străzile din Zitiste și să vezi un ditamai monument dedicat unui personaj de film american care la urma urmei nu are nicio legătura cu zona. Specialiștii din aparatul de conducere al localității au considerat ca localitatea are nevoie de un proces de revigorare și de aceea au căutat un simbol care să-i însuflețească pe locuitori. Astfel, ce poate fi mai inspirat decât celebrul Rocky, luptătorul care nu se dă niciodată bătut. De altfel autoritățile locale sârbe s-au consultat cu cei din Philadelphia, S.U.A. pentru a crea un monument cât mai fidel ordinalului.

Articole pe aceeași temă:

Biserici neobisnuite din lume

Destinatii perfecte pentru schi

Marile piete de Craciun din Europa

Bali, destinatie pentru suflet

Cele mai bune locuri din lume pentru scaldat

Hoteluri exclusive, pentru o persoana

Cele mai inedite atractii plutitoare

Insula Rodos – Vacanta pe urmele Colosului

 

 

 
Regulament de plasare a anunturilor