Monstrul Austriei

5Comentarii
Monstrul Austriei
Întreaga naţiune austriacă se află în stare de şoc, după ce poliţia a descoperit, duminică seară, o femeie care a fost ţinută întemniţată aproape 25 de ani de către tatăl său, cu care ar fi conceput şi şapte copii.   Viloator Austria 29.04.2008

Trei dintre aceşti copii erau şi ei ţinuţi închişi în aceleaşi camere fără ferestre în care era sechestrată Elisabeth Fritzl. Acum în vârstă de 42 de ani, Elisabeth a dispărut în 1984, an după care pe numele ei nu a mai fost emis niciun act oficial – carte de identitate, paşaport sau permis de conducere. Femeia nu mai avea nicio fotografie făcută după ce a părăsit băncile şcolii.

Ea a declarat că a fost sechestrată, drogată şi legată cu cătuşe de către tatăl său, imediat după împlinirea vârstei de 19 ani. Elisabeth mai spune că tatăl ei, un fost inginer, acum în vârstă de 73 de ani, o abuza sexual de la 11 ani. Femeia a fost închisă în subsolul casei de trei etaje a familiei, din orăşelul Amstetten, din estul Austriei.

Calvarul din pivniţă

Accesul în subsol se făcea printr-o uşă secretă, protejată de un complicat mecanism de închidere electronic, cu un cod cunoscut numai de Joseph Fritzl. Poliţiştii care au descins în „temniţă“ au descoperit mai multe încăperi fără ferestre, din care una servea ca bucătărie şi una drept closet.

Procuratura a comunicat că afirmaţiile lui Elisabeth sunt credibile şi că în momentul de faţă se fac analize ADN care să determine dacă Joseph este tatăl celor şase copii ai ei încă în viaţă.

Elisabeth, descrisă ca fiind „profund tulburată“, a acceptat să colaboreze cu autorităţile numai după ce a fost asigurată că nu va mai fi nevoită să-l vadă pe tatăl său şi că toţi copiii ei vor fi bine îngrijiţi. Femeia a avut şi un al şaptelea copil, dar acesta a murit la numai trei zile după naştere. Cadavrul micuţului a fost incinerat de Joseph Fritzl.

Două generaţii distruse

Cei şase copii care au supravieţuit – trei băieţi şi trei fete, cu vârste cuprinse între 5 şi 20 de ani – se află în prezent sub îngrijirile psihologilor poliţiei. Autorităţile au aflat de situaţia lui Elisabeth după ce una dintre fiicele ei, „Copilul“, în vârstă de 19 ani, a fost internată în spitalul din Amstetten, cu opt zile înaintea descinderii poliţieneşti. „Copilul“ era unul dintre cei trei copii întemniţaţi alături de mama lor. Aceştia erau hrăniţi şi îmbrăcaţi de Fritzl, care însă nu le permitea să iasă din casă, nici măcar la şcoală.

Ei au văzut pentru prima oară lumina zilei abia după ce au fost eliberaţi de poliţie. În perioada 1993-2000, Fritzl a pretins că trei dintre copiii fiicei sale „dispărute“ fuseseră lăsaţi în grija sa. Aceşti copii au fost adoptaţi formal şi li s-a permis accesul la şcoală.

Prizonierele din catacombele Austriei

Cazul F seamănă întrucâtva cu drama Nataschei Kampusch, o elevă răpită la vârstă de 10 ani şi ţinută ca sclavă sexuală până la 18 ani, când a fugit din locuinţa din Viena în care fusese sechestrată. Cazul a ieşit la iveală în 2006, provocând un imens scandal, pentru că răpitorul locuia nu departe de casa familie Kampusch. Potrivit cotidianului britanic „The Times“, captivitatea Nataschei a fost posibilă şi datorită anonimatului conferit de viaţa în suburbiile unei capitale mari, pe când familia Fritzl trăia într-o comunitate extrem de mică, în care se presupune că toţi membrii se cunosc foarte bine între ei. „Este şocant pentru noi toţi“, a declarat Maria, o vecină şi bună prietenă cu doamna Fritzl, care insistă că nu ştia de existenţa „familiei secrete“ a soţului său.

Sursă: EVZ

 • A făcut şase copii cu fiica pe care a ţinut-o captivă într-un beci timp de 24 de ani


 • 5Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor

  Regulament de plasare a anunturilor