Mitropolitul Banatului: Rugaciuni speciale pentru elevi, pentru luminarea mintii si intarirea vointei

De Adrian Panduru
32Comentarii
Mitropolitul Banatului: Rugaciuni speciale pentru elevi, pentru luminarea mintii si intarirea vointei
© Tion: Mitropolitul Banatului: Rugaciuni speciale pentru elevi, pentru luminarea mintii si intarirea vointei
Mitropolitul Banatului îndeamnă la rugăciuni speciale pentru elevi, părinți și profesori, duminică, 11 septembrie, în biserici. Copiii vor păși luni într-un nou an școlar, iar ÎPS Ioan îi îndeamnă pe preoți să îi cheme pe elevi la liturghie, iar „Dumnezeu să le lumineze mintea și să le întărească credința”.

„Cu câteva zile în urmă, am sărbătorit, cu smerită rugăciune, începutul noului An bisericesc, moment cu adânci semnificații duhovnicești, pentru toți dreptmăritorii creștini. După acest popas binecuvântat, ne pregătim acum să întâmpinăm, cu credință, cu nădejde și cu dragoste, un nou început în viața elevilor, a părinților și a dascălilor din toată țara și anume anul nou școlar 2016-2017”, a transmis mitropolitul Banatului.

ÎPS Ioan îndemnă pe preoți și, împreună cu ei, pe toți profesorii de religie, să adreseze elevilor invitația de a participa duminică, 11 septembrie, la Sfânta Liturghie, pentru ca bunul Dumnezeu să le lumineze mintea și să le întărească credința.

„Îndatorăm pe toți preoții și ieromonahii ca, duminică, 11 septembrie, să înălțăm, în toate bisericile și mănăstirile eparhiei noastre, rugăciuni speciale pentru elevii, părinții, profesorii și toți ostenitorii din școli, pentru luminarea minții și întărirea voinței, pentru păstrarea curată a credinței noastre dreptmăritoare, întru cinstirea binelui, a adevărului și a frumosului, pentru înmulțirea dragostei față de Dumnezeu, de Biserică și de țară, de familie, de studiu și de progres în viața duhovnicească și în dobândirea virtuților creștine. Făcând așa, împlinim cu adevărat îndemnul creștinesc pe care îl primește fiecare copilaș la pășirea peste pragul clasei sale:

Totdeauna lucrul tău

Să-l începi cu Dumnezeu.

Unde-i El cu Harul Său,

Niciun lucru nu e greu!

Dumnezeu Atotputernicul să binecuvinteze, cu Harul Său cel preasfânt, pe elevii noștri, pe părinții care se jertfesc pentru educarea și creșterea lor, pe dascălii care împărtășesc tuturor învățătura cea bună și folositoare de suflet și pe toți cei ce ostenesc în sanctuarul învățământului nostru românesc”, a transmis mitropolitul Banatului.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor