Mitropolitul Banatului le-a dat tema de casa consilierilor judeteni: Spital de recuperare in Timis

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
12Comentarii
Mitropolitul Banatului le-a dat tema de casa consilierilor judeteni: Spital de recuperare in Timis
© TION: Mitropolitul Banatului le-a dat tema de casa consilierilor judeteni: Spital de recuperare in Timis (foto: arhiva)
Mitropolitul Banatului, ÎPSS Ioan, s-a implicat, de când a fost întronizat, în multe proiecte pentru societate, fie că este vorba de cele adresate nevoiașilor ori întregii populații din această parte de țară. A pus umărul și la proiecte importante în domeniul sănătății. În ultima ședință de consiliu județean, înainte de alegeri, a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Timiș. Cu această ocazie, mitropolitul a venit cu o idee pentru realizarea unui nou spital în județ.

După ce a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Timiș, mitropolitul Banatului le-a dat o temă consilierilor…

„Am încă o temă de casă, aceea a a unui spital pentru recuperare. Mi-au spus medicii că o operație durează o oră-două, dar recuperarea unei persoane durează poate luni, poate și ani de zile. Eu zic că ar trebui să facem cărări spre inimile oamenilor”, a spus mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan, în fața consilierilor județeni din Timiș, aflați la final de mandat.

Mitropolitul Banatului a avut o intervenție hotărâtoare în demararea proiectului Institutului Oncologic de la Timișoara. Practic, faptul că acest proiect se face aici i se datorează.

„Vreau, cu viitorul consiliu județean, să pun și eu umărul în realizarea anumitor proiecte. Săptămânile trecute au trecut pragul casei mele cinci sau șase miniștri și pot să fiu mesagerul comunității din Timișoara. Vreau să am o legătură cât se poate de directă cu Guvernul României pentru a vă sprijini. Câteodată nu e suficient să trimiți o hârtie la București, ci trebuie să mergi cu ea acolo”, a spus mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan.

După ce a stagnat timp de câțiva ani, proiectul Institutului Oncologic de la Timișoara a fost reluat în toamna anului 2015, în urma unei hotărâri de Guvern, prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv. Durata de realizare a institutului este estimată la 36 de luni, iar valoarea construcției și a dotării unității va fi de 511,628 milioane de lei. Conform hotărârii, finanțarea realizării și dotării Institutului Regional de Oncologie Timișoara se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Sănătății, și, în completare, din alte surse legal constituite.

La 16 decembrie 2014, ÎPSS Ioan a fost ales de către Sfântul Sinod în slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului, iar la 28 decembrie 2014 a fost întronizat.

Articole pe aceeași temă:

Fonduri europene pentru viitorul Institut Oncologic de la Timisoara

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor