Mitropolitul Banatului indeamna la rugaciuni pentru dragoste si pace, ingrijorat de evenimentele din Europa

De Adrian Panduru
6Comentarii
Mitropolitul Banatului indeamna la rugaciuni pentru dragoste si pace, ingrijorat de evenimentele din Europa
© TION: Mitropolitul Banatului indeamna la rugaciuni pentru dragoste si pace, ingrijorat de evenimentele din Europa
Mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan i-a îndemnat pe toți preoții și credincioșii din Eparhia Timișoara să înalțe rugăciuni duminică, după Sfânta Liturghie, pentru înmulțirea dragostei și pentru pace. Mitropolitul este profund îngrijorat de atentatele soldate cu pierderea a sute de vieți omenești și de frământările și tensiunile din Europa.

Numai în ultimele zile, la Nisa, în Franța au murit zeci de oameni și alte câteva sute au fost răniți după ce un camion a intrat în mulțime, iar în Turcia o lovitură de stat a dus la pierderea de sute de vieți omenești.

„Profund îngrijorați de frământările, de tensiunile și mai ales de atentatele care au avut loc, în ultimile luni, în unele țări din Europa, soldate cu pierderea a sute de vieți omenești, dar și de starea generală de instabilitate, îndemnăm părintește pe toți preoții, ieromonahii, monahii și credincioșii Eparhiei Timișoarei ca, duminică, 17 iulie, după Sfânta Liturghie, să înalțe rugăciuni de înmulțire a dragostei către Atotmilostivul Dumnezeu, de la care nădăjduim să primim ajutor și pace, liniște și mângâiere, atât de necesare sufletului nostru și întregii omeniri, în aceste momente grele, prin care trecem cu toții”, a spus mitropolitul Banatului.

Mitropolitul Banatului a înălțat următoarea rugăciune: “Doamne, Dumnezeul nostru caută dintru înălțime ca un bun, asupra inimilor noastre, a robilor Tăi, care sunt lipsite de dragoste și de unire și împresurate de spinii urii și ai altor păcate. Harul Preasfântului Tău Duh, coborând peste dânsele, să le roureze în chip bogat, ca să aducă roade bune și, din dragostea cea către Tine, să sporească în fapte bune și să viețuiască în dragoste și în unire; cu sârguință Te rugăm, ca pe un Dătător de bine, și Dumnezeu al nostru, degrab ne auzi și, cu iubire de oameni, ne miluiește” (Liturghier, Ed. 2012, p.462).

„Bunul Dumnezeu să ne binecuvinteze, să înmulțească pacea pe pământ, să odihnească sufletul celor care au pierit în cumplitele atentate din ultimele luni, să dăruiască sănătate celor răniți din spitale, să mângâie familiile îndurerate și să reverse peste noi Harul și darurile Sale cele bogate”, transmite, cu părintească dragoste, + Ioan al Banatului.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor