Mită la Prefectura Timiş

10Comentarii
Mită la Prefectura Timiş
Mită la Prefectura Timiş
TIMIŞOARA - Un angajat de la Prefectura Timiş a fost reţinut în flagrant, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara l-au ridicat pe funcţionarul public, expert asistent în cadrul Direcţiei pentru Integrare Europeană, Dezvoltare Economică şi Monitorizare a Serviciilor Publice Deconcentrate.

Acesta, membru în Comisia pentru aplicarea Legii 290/2003 (privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile şi proprietăţile sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi aplicării tratatului de pace încheiat între România şi Ţările Aliate şi Asociate), a cerut suma de 82.900 RON (829.000.000 ROL) de la o persoană, pentru a interveni la funcţionari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor – Serviciul pentru Aplicarea Legii nr. 290/2003 din Bucureşti, pentru a urgenta efectuarea plăţilor către un timişorean. Doar că acesta l-a denunţat pe omul prefecturii la DNA Timişoara. Funcţionarul i-a explicat solicitantului că „vor trebui unse nişte rotiţe” la Bucureşti pentru ca sumele de bani ce i se cuvin să fie deblocate mai repede. Doar că acesta l-a denunţat pe omul prefecturii la DNA Timişoara.

Suma pretinsă reprezenta 10% din totalul sumelor cuvenite drept compensaţie, în conformitate cu două hotărâri emise în data de 24 octombrie 2006 de Comisia Judeţeană de Aplicarea Legii 290/2003, prin care denunţătorului i s-a aprobat acordarea cu titlu de compensaţii a sumei de 830.000 RON (8,3 miliarde ROL) pentru bunurile deţinute de părinţii acestuia în Basarabia, înainte de anul 1947.

Conform înţelegerii convenite între cei doi, funcţionarul public a primit o parte din suma pretinsă iniţial, respectiv 16.900 RON (169.000.000 ROL), urmând ca diferenţa să o primească ulterior, când timişoreanul intra în posesia întregii sume. În momentul în care angajatul a primit banii, din ascunzişuri au ieşit ofiţerii DNA. Magistraţii de la Tribunalul Timiş au şi emis un mandat de arestare preventivă pe numele funcţionarului Prefecturii Timiş.

“După ce Instituţia Prefectului va primi decizia oficială privind arestarea preventivă a învinuitului, el va fi suspendat din funcţie, conform prevederilor legale în vigoare”, a fost reacţia Prefecturii Timiş.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor