Mirosul de la Continental, dezbatut in CJ Timis. Consilier: Sa chemam Greenpeace-ul german pentru monitorizare

De Adrian Panduru
38Comentarii
Mirosul de la Continental, dezbatut in CJ Timis. Consilier: Sa chemam Greenpeace-ul german pentru monitorizare
© Tion: Mirosul de la Continental, dezbatut in CJ Timis
Mirosul urât din zona fabricii Continental, de la Pădurea Verde, este binecunoscut timișorenilor. Îl simt de ani și ani și se confruntă cu el zi de zi. Acest miros a fost tema unei discuții în Consiliul Județean Timiș. Consilierul județean Liviu Borha a propus această dezbatere în plenul CJ Timiș. Un coleg de-al său a propus să fie chemați reprezentanții Greenpeace din Germania pentru a monitoriza situația.

Au fost prezenți în ședința Consiliului Județean Timiș și reprezentanții firmei Continental, care au încercat să ofere răspunsuri consilierilor care reclamă mirosul din zona Pădurii Verzi, care uneori se duce dincolo de granițele Timișoarei, la Ghiroda ori Dumbrăvița.

Consilierul județean Dan V. Poenaru a propus să fie chemați cei de la Greenpeace Germania pentru a face monitorizarea în această problemă.

„Să invităm Greenpeace-ul german, care are aparatură, să vină să facă ei monitorizarea de la Timișoara”, a spus Poenaru în plen.

Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, a spus că mirosul există, iar cetățenii sunt deranjați de acest lucru.

„Să știți că există probleme, la Pădurea Verde, unde cetățenii reclamă lucrul ăsta. Poate e doar o chestiune care nu are efect asupra organismului, dar miros este. Vreți să mergem să stăm seara, să vedem ce se întâmplă ca și miros?”, le-a invitat președintele Consiliului Județean Timiș pe reprezentantele Agenției de Mediu.

Problema este cunoscută și se fac monitorizări, dar cel mai bine simt pe pielea lor efectele mirosului urât oamenii din zonă.

„Sunt oameni care semnalează aceste lucruri, mirosul se simte câteodată la Dumbrăvița și Ghiroda. Nu putem asista impasibili”, a spus Grindeanu.

Consilierul județean Marian Constantin Vasile a cerut celor de la „Mediu” să facă monitorizarea undeva în jurul orei 3-4 noaptea.

Cei de la Continental spun că au investit în tehnologii care să diminueze acest miros, dar, totuși, acesta persistă.

„Știm că avem o problemă legată de acest disconfort, datorită reclamațiilor, am demarat în 2014 și finalizat în 2015 două proiecte pentru tratarea emisiilor – emisiile de la secția de amestecuri finale și de la secția de vulcanizare. S-au identificat tehnologii adecvate pentru tratarea lor cu o eficiență foarte bună, de aproape 99 la sută. Considerăm că prin tehnologia pe care am aplicat-o la secția de vulcanizare lucrurile s-au schimbat mult în bine, tratarea emisiilor prin procedura de plasmă rece. Emisiile sun tratate local, pe fiecare cuvă.”, a spus Dinu Niculiță, șeful departamentului de protecția medului de la Continental.

Președintele CJ Timiș a spus că apreciază investițiile și locurile de muncă create de Continental, dar problema mirosului trebuie rezolvată.

„Apreciez investițiile, locuri de muncă, sunt lucruri care doar din răutate sau cineva care nu are legătură cu realitatea poate să le conteste, dar avem această problemă care trebuie rezolvată din punctual de vedere al mirosului. Știu că s-au făcut eforturi, dar problema încă există, din păcate”, a spus Grindeanu.38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor