Mircea Geoană, acuzat de fals în declaraţii de ANI

7Comentarii
Mircea Geoană, acuzat de fals în declaraţii de ANI
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către senatorul Dan Mircea Geoană, Preşedintele Senatului României, a infracţiunii de fals în declaraţii.

ANI s-a sesizat din oficiu în urma publicării mai multor articole de presă care semnalau posibila nerespectare de către  Dan Mircea Geoană, în calitate de Senator în Parlamentul României, a dispoziţiilor legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere. Mircea Geoană a fost ales în 30.11.2008 parlamentar în colegiul uninominal 5 din Circumscripţia electorală nr.17 Dolj.

Cercetările Agenţiei au fost extinse şi faţă de soţia preşedintelui Senatului, Mihaela Geoană, se mai anunţă în comunicatul ANI.

ANI anunţă, de asemenea, că Mircea Geoană a fost înştiinţat de declanşarea procedurii de verificare la data de 01.07.2009,  în baza mandatului poştal (cu confirmare de primire).

La data de 16.07.2009, Agenţia Naţională de Integritate a fost informată cu privire la faptul că Mircea Geoană a împuternicit o societate profesională de avocatură să îi reprezinte interesele, să ia cunoştinţă de toate actele şi lucrările de verificare precum şi să intermedieze comunicările aferente.

Reprezentantul legal al preşedintelui Senatului a depus la dosar, la data de 25.08.2009, un set de documente (antecontract de vânzare-cumpărare încheiat între „S.C. Cefin Real Estate Residence S.R.L.” în calitate de promitent-vânzător şi doamna GEOANĂ MIHAELA, în calitate de promitent-cumpărător, datat 21.11.2005, având ca obiect un apartament într-un imobil ce urmează a fi construit în Bucureşti; un extras de cont pentru perioada 20 martie 2006 – 03 noiembrie 2008, eliberat de „Bancpost S.A.”; o copie a unei adeverinţe eliberate de „BRD Groupe Societe
Generale” doamnei GEOANĂ MIHAELA şi un extras de cont eliberat de „Bancpost S.A.” sucursala Titan care nu prezintă ştampila unităţii bancare sau semnătura reprezentantului acesteia) *în scopul clarificării unora dintre aspectele care fac obiectul dosarului de investigaţie, mai anunţă ANI.

În urma analizării documentelor depuse, ANI a constatat că “antecontractul de vânzare-cumpărare încheiat de „Cefin Real Estate Residence S.R.L.” şi  Mihaela Geoană (în calitate de promitent-cumpărător cât şi în calitate de
reprezentant al promitentului-vânzător) în vederea achiziţionării unui apartament şi a două locuri de parcare, în valoare de 733.000 Euro, nu conţine o încheiere notarială de autentificare sau o dată certă, putând fi redactat şi antedatat oricând”.

În urma verificărilor, ANI a constatat că Mircea Geoană nu a menţionat sau a menţionat eronat în declaraţiile de avere completate şi depuse în 2006 şi 2008, veniturile, “bunurile proprii, comune şi cele deţinute în indiviziune” deţinute sau realizate împreună cu familia sa. “Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către Mircea Dan Geoană a infracţiunii de fals în declaraţii s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, anunţă ANI.

Sursa: Realitatea.net7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor