Minorii merituosi ai Centrului de Reeducare Buzias pleaca in tabara

De Corina Eva
Minorii merituosi ai Centrului de Reeducare Buzias pleaca in tabara
Minorii merituosi ai Centrului de Reeducare Buzias pleaca in tabara
În perioada vacanţei şcolare, Centrul de Reeducare Buziaş în colaborare cu asociaţiile şi fundaţiile guvernamentale şi non-guvernamentale  din comunitate organizează o serie de excursii si tabere recompensând, în acest mod, minorii asistaţi care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură şi comportament în anul şcolar 2011/2012.

Dintre cei 77 de minori înscrişi în anul şcolar trecut la Şcoala cu clasele I-VIII (12 elevi ciclul primar, 46 elevi ciclul gimnazial şi 8 elevi – Şcola de Arte şi Meserii) , ce funcţionează în cadrul  Centrului de Reeducare , au promovat 48 de elevi, cinci minori au fost declaraţi repetenţi iar altor 23 elevi nu li s-a putut încheia situaţia şcolară fiind puşi în libertate, în timpul anului şcolar, conform hotărârilor judecătoreşti emise de către instanţele de judecată. Rezultatele la învăţătură pe medii generale anuale, indică obţinerea, de către minorii promovaţi, a 14 medii anuale între 5,00-6,99 şi a 23 de medii anuale între 7,00-8,99. De asemenea, cinci absolvenţi ai ciclului gimnazial au participat la examenul de evaluare naţională la centrul de examinare din cadrul Liceului Teoretic Buziaş.

În ceea ce priveşte starea de disciplină, în perioada 01.09.2011-01.07.2012 au fost aplicate 45 de sancţiuni disciplinare pentru încălcarea Regulamentului de Ordine Interioară şi 157 de recompense pentru conduita conformă normelor instituţionale şi comportament constant pozitiv.

La finalul anului şcolar, au fost discutaţi în Consiliul Profesoral un număr de 16 de minori pentru punerea în libertate înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, conform articolului 107 C.P. Pentru a fi propuşi spre liberare instanţelor de judecată, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să finalizeze un an şcolar în cadrul şcolii din Centrul de Reeducare, să parcurgă programele educaţionale derulate, să dea dovezi temeinice de îndreptare (respectarea Regulamentului de Ordine Interioară, absenţa hotărârilor de sancţionare) şi să aibă relaţii bune cu familia. Din cei 16 de minori discutaţi, Consiliul Profesoral a decis să nu înainteze instanţelor de judecată propunerea de liberare înainte de împlinirea vârstei de 18  pentru niciunul dintre minorii internaţi, considerând ca fiind insuficienta perioada de internare necesare interiorizării unor norme si conduite prosociale, in vederea unei reintegrări facile in societate.

De asemenea, doi tineri au părăsit Centrul de Reeducare de la Buziaş la finalul anului şcolar, tineri pentru care Consiliul Profesoral a propus instanţelor de judecată prelungirea măsurii educative după împlinirea vârstei de 18 ani în vederea finalizării anului şcolar în curs.

Pentru rezultatele menţionate mai sus, minorii internaţii vor fi recompensaţi prin participarea la cele patru tabere organizate astfel: două tabere finanţate prin proiectul european DAPHNE, PRYD 1225(20-25.06.2011) în perioadele 02-07.07.2012, in judeţul Hunedoara, respectiv 27.08-01.09.2012 în judeţul Mehedinţi; o tabără la Sarmisegetusa (04.08 – 16.08.2011) organizată de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor în colaborare cu Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti; o tabără, la începutul lunii septembrie, la Surduc, organizată de Asociaţia Precept Ministries.

Prin acest gen de recompense, se urmăreşte  stimularea comportamentului pozitiv al minorilor, încurajarea participării la activităţi valorizatoare precum şi menţinerea unei legături permanente cu societatea civilă pentru formarea şi dezvoltarea unor deprinderi şi atitudini necesare reintegrării acestora în comunitate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor