Minorii delincventi vor curata parcurile din judetul Timis

2Comentarii
Minorii delincventi vor curata parcurile din judetul Timis
Tinerii de la Centrul de Reeducare Buziaș vor fi implicați în diverse proiecte care să-i ajute să se reintegreze mai ușor în societate în momentul în care părăsesc centrul. Ei vor curăţa parcuri sau vor învăţa diverse meserii, cum ar fi cea de tâmplar.

50 de minori de la Centrul de Reeducare Buziaș vor participa, în cadrul unui poiect european, în regim de voluntariat, la diverse activităţi de ecologizare, și curățare a spaţiilor verzi din Parcul Buziaş şi Parcul Bacova. Adolescenții vor confecţiona căsuţe pentru hrană pe timpul iernii pentru veveriţele din Parcul Buziaş, vor ajuta familiile cu probleme sociale la activitățile zilnice din gospodărie (vor face curăţenie, vor tăia lemne, hrăni animalele, etc.) şi vor participa la trei târguri cu produse confecţionate de ei, în cadrul atelierelor vocaţionale de tâmplărie, olărit şi pictură. Proiectul „Persoanele private de libertate în slujba protecţiei mediului înconjurător, pentru creşterea competitivităţii şi a atractivităţii teritoriilor” prevede și achiziţionarea, din fondurile europene alocate a unui atelier de tâmplărie, în valoare de 48.000 lei, atelier ce va fi folosit în pregătirea profesională a tinerilor aflaţi în custodia centrului. „Acest demers îi va ajuta pe membrii grupului-țintă să își găsească mai ușor un loc de muncă, în momentul liberării, crescându-le, astfel, șansele de reintegrare. De asemenea, datorită serviciilor de interes public pe care aceștia le vor presta în comunități, se vor afla în contact cu societatea civilă, fapt ce le va acorda oportunități mai mari de reintegrare și de obținere a unui loc de muncă“, spune Lavinia Solotchi, purtător de cuvânt în cadrul Centrului de Reeducare Buziaș.

Proiectul se întinde pe doi ani, iar parteneri sunt șase penitenciare din România, (Penitenciarul Tg-Jiu, Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, Penitenciarul Iaşi, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul de Femei Târgşor şi Centrul de Reeducare Buziaş), precum și șapte primării din zonele unde funcţionează instituţiile penitenciare şi doi parteneri transnaţionali: Asociaţia ADHOC MEDITERRANEE – Franţa şi Agenţia de Formare Profesională a Adulţilor din Franţa. Valoarea totală a proiectului este de aproape opt milioane de lei.

M.M. HOJDA2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor