Minorii delincventi de la Buzias au devenit artisti

1Comentariu
Minorii delincventi de la Buzias au devenit artisti
Dan are 17 ani. Este închis la Centrul de Reeducare Buziaș din aprilie 2010. A furat și a fost prins. Acum își termină studiile în cadrul centrului. Aici a descoperit că are un talent care îl deosebește de ceilalți: cântă.

Gheorghe Dan Rădac, din Mediaș, județul Sibiu, a fost adus în Centrul de Reeducare Buziaș din judeţul Timiş pentru delincvență juvenilă. „Am furat. Am vrut mai mulți bani, cu toate că nu-mi trebuiau. Aveam destui… Mai am șase luni de stat. În 15 iunie o să ies și merg acasă”, spune Dan. El recunoaşte că din dorinţa de a avea mai mulţi bani a cedat ispitei, iar acum plătește pentru ce a făcut. Este bucuros că își poate termina studiile la centru, pentru că școala a început-o acasă, la Mediaș. Cântă de mic, dar la Buziaș a fost sprijinit și încurajat să-și dezvolte această aptitudine. Timp de șase luni, minorii de la Centrul de Reeducare Buziaș au participat la ateliere de desen, pictură, modelaj, dans şi teatru de păpuși. 32 de adolescenți au fost implicați în acest program, inițiat de Organizaţia Terapia prin Artă „Doina Pocioianu”.

La  vernisajul expoziției „Paşi spre libertate”, unde au fost expuse lucrările minorilor, care a avut loc la galeria Pygmalion, Dan a cântat „Pușca și cureaua lată” şi i-a impresionat pe cei prezenți prin vocea sa. „Ca Dan sunt mai mulți. Ei trebuie doar încurajați să exploateze ceea ce le place. Avem copii talentați la pictură, la modelaj…”, spune Marina Simonetti, șef de serviciu la Centrul de Reeducare Buziaș.

Proiectul „Art-terapia și reducerea infracționalității juvenile”, prin care se doreşte reabilitarea acestor tineri, a fost iniţiat de Organizaţia Terapia prin Artă „Doina Pocioianu”, în parteneriat cu Cluburile Rotary Buziaş şi Timişoara, Clubul Rotaract Timişoara şi Centrul de Reeducare pentru Minori Buziaş.

M.M. Hojda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor