Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate. Timisul – peste media de imunizare la nivel national

De Adrian Panduru
Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate. Timisul – peste media de imunizare la nivel national
© Tion: Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate
De Săptămâna Europeană a Vaccinării, în care tocmai am intrat, ministrul Sănătății transmite un mesaj ferm de susținere a imunizării copiilor. Asta deși sunt părinți care contestă vaccinarea și spun că declanșează anumite afecțiuni. Ministerul Sănătății transmite că la nivel național se înregistrează o scădere dramatică a acoperirii vaccinale. Statisticile din Timiș relevă o acoperire mai crescută a vaccinării față de cea la nivel național.

Conform Ministerului Sănătății, la nivel național se înregistrează o scădere dramatică a acoperirii vaccinale la vaccinurile incluse în Calendarul Național de Vaccinare, care se situează sub limita de 95 la sută recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. La nivelul anului 2016, pentru copiii în vârstă de 18 luni, acoperirea vaccinală la nivel național a înregistrat valori de 95,4% pentru BCG (vaccin antituberculoză), 87,8% pentru vaccinul împotriva Hepatitei B, 68,1% pentru vaccinul Hexavalent (împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, boli determinate de Haemophilus Influenzae, Hepatita B), și 76,8% pentru ROR (vaccin antirujeolic).

În Timiș, în ceea ce privește vaccinarea, în aceeași perioadă, au fost imunizați cu vaccinul BCG 95,8 la sută dintre copii în mediul urban și 94,6 la sută în mediul rural. Vaccinul ROR – 81,8 la sută în mediul urban, 86,9 pe rural. Vaccinul Hexavalent – 84,3 la sută în mediul urban și 85,7 la sută în mediul rural. În ceea ce privește vaccinul împotriva Hepatitei B s-a înregistrat o acoperire de 90,3 la sută pe toată zona Timișului.

Situația este realizată pentru copii care s-au născut în 2016 și care acum împlinesc 18 luni.

Ministrul Sănătății transmite că Legea vaccinării trebuie să reprezinte o prioritate.

„Legea vaccinării trebuie să reprezinte o prioritate pentru noi. Avem nevoie de un cadru legislativ pentru binele copiilor noștri. Decizia părinților cu privire la vaccinarea copiilor trebuie să fie luată în urma informării, în mod responsabil. Să nu uităm că prin vaccinare au fost eradicate multe boli și datorită vaccinurilor astăzi nu mai avem poliomielită sau alte afecțiuni care ne mutilau sau chiar omorau copiii. Cred că nu s-au făcut campanii suficient de agresive pentru a putea convinge părinţii să se informeze despre beneficiile vaccinării. Până la apariția unui cadru legal, intenționăm să demarăm campanii de vaccinare în zonele cu focare de rujeolă și populație vulnerabilă.”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până săptămâna trecută este 12 368, din care 49 de decese.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor