Ministrul Ialomiţianu se judecă şi el cu Finanţele pentru propriile sporuri

6Comentarii
Ministrul Ialomiţianu se judecă şi el cu Finanţele pentru propriile sporuri
Înainte de a fi ministru, Gheorghe Ialomiţianu a dat în judecată Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov, cerând plata unor stimulente. Ialomiţianu a condus anterior DGFP Braşov, de unde a obţinut venituri de aproape 200.000 de lei.

Gheorghe Ialomiţianu, alături de foştii săi colegi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov, a dat în mai multe rînduri în judecată Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov, solicitînd acordarea unor sporuri, informează spunesitu.ro

În 28.04.2009, în dosarul 8370/62/2008, Curtea de Apel Braşov a decis că o angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov, între care şi Gheorghe Ialomiţianu „în calitate de funcţionari publici, au dreptul la un salariu compus şi din suplimentul postului şi suplimentul treptei de salarizare, corespunzător art. 31 lit c şi d din Legea 188/1999”.

Ialomiţianu a mai dat o dată în judecată DGFP Braşov, chiar în acest an, procesul având termen pe 26 octombrie. Conform declaraţiilor de avere depuse în 2008 şi 2009, Ialomiţeanu a obţinut de la DGFP Braşov aproape 200.000 de lei.

În urmă cu o lună, la investirea în funcţia de ministru, Ialomiţianu pleda pentru eliminarea stimulentelor, informează Gândul. “Noi trebuie să asigurăm un sistem de cointeresare pentru cei care lucrează în Finanţe, dar sigur că într-o perioadă de criză nu poţi să creezi avantaje unor persoane, mai ales din grădina ta, şi să le ceri la ceilalţi să suporte măsuri de austeritate. Ăsta a fost mesajul preşedintelui şi trebuie pus în aplicare (… ) Analiza se va face în funcţie de ce salarii sunt în Ministerul de Finanţe, că am înţeles că sunt reduse, şi în Ministerul Muncii, comparativ cu alte ministere. Noi trebuie să asigurăm un sistem echitabil şi acest sistem de stimulente trebuie să dispară”.

Gheorghe Ialomiţianu  este unul dintre cei mai bogaţi miniştri din Cabinetul Boc. Aare şase terenuri intravilane, în suprafaţă totală de 5.978 metri pătraţi, un apartament şi două case, în oraşul Braşov şi judeţul Braşov, conform declaraţiei de avere depusă de acesta la 14 iunie, în care se specifică faptul că bunurile imobiliare enumerate au fost moştenite de soţia acestuia, au fost câştigate în instanţă sau au fost cumpărate.

De asemenea, ministrul Finanţelor deţine un cont curent bancar, în sumă de 19.000 de lei, şi nu are credite la bănci sau datorii la persoane fizice. Venitul anual declarat este de aproximativ 170.000 de lei şi provine din indemnizaţia de parlamentar şi din salariul de profesor, precum şi din activitatea soţiei sale. Gheorghe Ialomiţianu mai este proprietar a patru tablouri care, conform documentului citat, reprezintă “peisaje” şi sunt estimate la o valoare de 38.000 de lei.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor