Ministrul Educatiei, primit la Timisoara cu majorete portocalii si citate din discursurile sale

42Comentarii
Ministrul Educatiei, primit la Timisoara cu majorete portocalii si citate din discursurile sale
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a aflat, duminică, la Timişoara, unde a participat la deschiderea Olimpiadei Naţionale de Chimie, că este un clasic în viaţă, după ce inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Marin Popescu, a citat din discursurile sale… Funeriu s-a bucurat din plin de ospitalitatea gazdelor bănăţene, care au adus pe scenă majorete cu jambiere şi pompoane portocalii.

Cei peste 400 de olimpici la chimie prezenţi, duminică, la Opera din Timişoara, au aflat, de la inspectorul şcolar general Marin Popescu, că Timişoara găzduieşte în premieră, după… 28 de ani, o ediţie a Olimpiadei Naţionale de Chimie.

„Iată, după 28 de ani, în premieră pentru învăţământul timişean, are loc, la Timişoara, Olimpiada Naţională de Chimie. Suntem pregătiţi să facem faţă evenimentului şi suntem conectaţi la rigorile acestui concurs naţional”, a afirmat Popescu pe scena Operei.

Impresionat de prezenţa ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, în sală, Popescu a ţinut să citeze dintr-un discurs al demnitarului ţinut, în 2010, la Cluj.

„Am să închei intervenţia mea cu un citat din anul 2010: <<Să fiţi generoşi cu România viitorului, voi, cei care sunteţi aici, pe care o reprezentaţi astăzi aici, pe care împreună cu profesorii dumneavostră veţi reuşi să realizaţi mult mai mult.>> Am citat dintr-un discurs de deschidere al anului universitar 2010-2011, rostit la Cluj de către ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care este prezent aici şi îi mulţumim”, a declarat Popescu.

Discursul inspectorului general şcolar al judeţului Timiş a fost urmat de un moment artistic, mai multe majorete cu jambiere şi pompoane portocalii urcând pe scenă.

Funeriu nu se aştepta, probabil, la o asemenea primire, aşa că la urcarea pe scenă a ţinut să îi mulţumească inspectorului şcolar.

„Îi spun domnului inspector că nu credeam că voi deveni un clasic în viaţă cu acest discurs”, a afirmat Funeriu.

După multe alte momente artistice şi demonstraţii de chimie ţinute live pe scena Operei, Funeriu a ieşit din sală pe o uşă laterală şi a ţinut să facă doar o scurtă declaraţie presei, refuzând să răspundă la orice alte întrebări.

„Am participat la deschiderea Olimpiadei Naţionale de Chimie. Ca fost olimpic naţional şi în lotul naţional de chimie, întotdeauna deschiderea olimpiadei de chimie este un moment emoţionant. Aşa cum aţi văzut, s-au îmbinat momentele artistice cu cele formale. Cred că menirea acestor concursuri şcolare este de a identifica şi promova excelenţa. Eu cred că România are nevoie în acest moment de normalitate, iar excelenţa tinerilor de astăzi ne poate duce spre normalitate”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Daniel Funeriu a părăsit apoi clădirea Operei din Timişoara pe uşa artiştilor.

B.A.M.42Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor