Ministerul Transporturilor şi Aradul vor în continuare fuziunea aeroporturilor

47Comentarii
Ministerul Transporturilor şi Aradul vor în continuare fuziunea aeroporturilor
UPDATE: Lovitură de teatru în cazul fuziunii aeroporturilor Timişoara – Arad. Ministerul Transporturilor anunţă oficial autorităţile locale că proiectul privind înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroportuare Banat continuă şi convoacă o întâlnire pe această temă. Asta, după ce preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, anunţase că s-a renunţat la fuziune, din care nu Timişoara ar fi avut de câştigat! Descarcati scrisoarea trimisa de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii - Vezi si adresele mai vechi ale MTI: ForumAdresa Ministerul Transporturilor 14.08.2009 |  ForumAdresa Ministerul Transporturilor 27.08.2009

Nici de această dată, adresa trimisă autorităţilor din judeţele Timiş şi Arad nu este semnată de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, dar nu mai poartă nici semnătura mult contestatului secretar de stat din Arad Eusebiu Pistru, ci a unui alt secretar de stat, Marin Anton. Depeşa este adresată primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, primarului din Arad, Gheorghe Falcă, preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, omologului său din CJ Arad, Nicolae Ioţcu, directorului general de la Aeroportul Internaţional Timişoara, Dan Idolu, şi celui de la Aeroportul Arad, Dan Bălăcel.

În document se precizează clar că nu s-a renunţat la fuziune, ci Ministerul Transporturilor, principalul acţionar al Aeroportului Timişoara, îşi continuă planurile: „După cum vă este cunoscut, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a propus, în cadrul programului de guvernare, crearea Companiei Naţionale Aeroportuare Banat, prin fuziunea aeroporturilor Timişoara şi Arad. În acest sens, vă invităm miercuri, 09.09.2009, ora 11.00, la sediul Aeroportului Internaţional Timişoara – Traian Vuia, la o întâlnire având ca scop o analiză de principiu a modalităţilor de înfiinţare a acestei companii, în cadrul căreia pot eventual participa, ca şi acţionari, instituţiile pe care le conduceţi. Considerăm că participarea dumneavoastră sau a reprezentanţilor desemnaţi de dumneavoastră va asigura o derulare eficientă şi transparentă a procesului de înfiinţare a noii societăţi”. Adresa a ajuns astăzi la Primăria Timişoara.

Ostaficiuc îşi asumă acum iniţiativa

Preşedinte CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, spune că el a cerut ministerului organizarea acestei întâlniri, pentru clarificarea situaţiei, şi că va fi o discuţie de principiu privind acest proiect.

Ostaficiuc susţine că a discutat chiar cu secretarul de stat de la Transporturi Marin Anton, pentru ca o comisie tehnică de specialişti din minister să vină la Aeroportul Timişoara pentru a lămuri situaţia, împreună cu autorităţile locale, în contextul în care…CJ Timiş nu a primit nicio scrisoare în vederea participării la înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroportuare Banat. Asta, în condiţiile în care colegul său de partid, secretarul de stat Eusebiu Pistru, preciza, într-o adresă oficială trimisă Primăriei Timişoara, că CJT şi-a exprimat deja intenţia de a participa la formarea companiei, prin hotărâre de consiliu! Oricum, şi aleşii judeţeni îşi vor stabili poziţia legat de acest subiect până miercurea viitoare, pentru că luni a fost convocată o şedinţă extraordinară a CJT, cerută atât de coaliţia locală PNŢCD-PNL-PSD, cât şi de PD-L.

Arădenii au votat „pentru”

Consiliul Local Arad a aprobat, joi, un proiect de hotărâre prin care şi-a dat acordul de principiu pentru a intra în acţionariatul noii companii aeroportuare, deşi primarul Gheorghe Falcă declara, zilele trecute, că le va cere aleşilor PD-L să voteze împotrivă, pentru a arăta că nu există interese ascunse, după scandalul iscat la Timişoara. Edilul a motivat acum că un astfel de proiect ar fi unul de interes regional.47Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor