Militarii si politistii in rezerva protestează de Ziua Armatei Romane la Timisoara

11Comentarii
Militarii si politistii in rezerva protestează de Ziua Armatei Romane la Timisoara
Militarii rezervişti şi în retragere vor protesta, luni, în faţa Prefecturii Judeţului Timiş, fiind nemulţumiţi de forma noii Legi a pensiilor, care prevede trecerea militarilor în sistemul public de pensii. Protestatarii fac parte din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMDRR), Filiala Timişoara.

Colonelul în rezervă doctor Marian Constantin, liderul SCMD Timişoara, afirmă că la nivelul sindicatului s-au luate toate măsurile necesare pentru a evita repetarea unor incidente de genul celor petrecute la mitingul poliţiştilor de la Bucureşti.

Protestul este programat luni, în intervalul orar 12.00-14.00, în faţa Prefecturii Timiş. Mizăm pe participarea a cel puţin 200 de oameni, pensionari din MAPN, MI, SRI, dar şi membri simpatizanţi. La nivelul sindicatului s-a luat decizia ca protestatarii să nu îmbrace uniforma militară, pentru a nu intra în conflict cu legea. Nu vrem să lăsăm niciun loc de interpretări. Vom purta doar băşti albastre şi însemnele SCMD”, a arătat colonelul (r) dr. Marian Constantin.

Protestul rezervistilor şi militarilor în retragere din SCMD va incepe luni, de la ora 12.00, în timp ce autorităţile din Timiş vor aniversa Ziua Armatei Române. „Dorim să arătăm că în această zi extrem de importantă pentru noi suntem trişti, afectaţi, descurajaţi, în timp ce guvernanţii aruncă praf în ochii cetăţenilor, cu patriotismul lor. Am avut parte doar de promisiuni neonorate. Prin Legile 329/2009, 119/2010, Legea sistemului unitar de pensii, ne-au luat toate drepturile: dreptul la asistenţă medicală gratuită, la pensie militară, la muncă. Vrem să fim trecuţi în pilonul II de pensii, aşa cum sunt în toate ţările UE şi în NATO. La noi le-au desfiinţat, iar preşedintele ţării şi primul-ministru l-au denumit <<pensii nesimţite>>. În loc să ne bucurăm de ziua Armatei active, cei care au stat sub drapelul ţării pentru a-l apăra sunt trişti pentru că le-au fost luate toate drepturile”, a încheiat colonelul (r) dr. Marian Constantin.

Protestatarii şi-au propus să scandeze lozinci cu revendicarile SCMD, iar reprezentanţii lor îi vor înainta un protest scris prefectului judeţului Timiş, Mircea Băcală.

Militarii activi sărbătoresc oficial Ziua Armatei

Dincolo de proteste, Garnizoana Timişoara va organiza mai multe manifestări pentru a sărbători Ziua Armatei României în data de 25 octombrie. Brigada 18 Infanterie ,,Banat” din Timişoara va primi cu această ocazie Drapelul de Luptă – simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. Programul manifestărilor va începe cu ceremonialul militar de înmânare a Drapelului de Luptă al Brigăzii 18 Infanterie ,,Banat”, în Piaţa Victoriei, la ora 11.00. Ceremonialul va începe cu un serviciu religios de sfinţire a drapelului, în centrul oraşului, după care va fi citit Decretul prezidenţial de acordare a drapelului, urmând înmânarea acestuia. Cei prezenţi vor intona apoi imnul naţional al României.

Manifestările dedicate Zilei Armatei vor continua cu un ceremonial militar de depunere de coroane de flori la Monumentul Ostaşului Român din Parcul Central al municipiului Timişoara, la ora 12.00. În Piaţa Libertăţii este programat un concert de fanfară cu începere de la ora 13.00.

Manifestările de Ziua Armatei se vor încheia cu retragerea cu torţe a militarilor de la Brigada 18 Infanterie ,,Banat”, programată pentru ora 19.00, pe următorul traseu: Garnizoana Timişoara – Catedrala Mitropolitană – Primăria Timişoara – Instituţia Prefectului Judeţului Timiş – Garnizoana Timişoara.

La activităţi sunt invitaţi veterani de război, cadre militare active şi în rezervă, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi toţi timişorenii de rând.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor