Mii de elevi din Timis vor primi rechizite scolare gratuit

De Adrian Panduru
1Comentariu
Mii de elevi din Timis vor primi rechizite scolare gratuit
© Tion: Mii de elevi din Timis vor primi rechizite scolare gratuit
Peste 5.000 de elevi din Timiș se „califică” pentru a primi rechizite școlare gratuit de la Ministerul Educației. Pachetele cu rechizite sunt disponibile deja în depozitul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, urmând a fi distribuite solicitanților.

În anul școlar 2018-2019 beneficiază de rechizite școlare 5.439 elevi din clasele pregătitoare până la clasele a VIII-a. Pachetele cu rechizite școlare există deja în magazia Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

„Distribuirea către școli a rechizitelor școlare se va face în perioada 23-25 septembrie, iar distribuirea pachetelor de școli către beneficiari va avea loc în perioada 26 septembrie-10 octombrie 2018”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Rechizitele școlare se acordă elevilor din învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi, care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim. Valoarea pachetului de rechizite ajunge la 30 de lei.

Rechizitele sunt acordate pe bază de: cerere de solicitare acordare pachet rechizite școlare, formulată de reprezentantul legal al elevului; adeverință venit net pentru luna iulie a anului în curs.

La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din indemnizații de șomaj, creanțe legale, convenții civile de întreținere aflate în executare, indemnizații cu caracter permanent, alocații de stat pentru copii, alocații de întreținere pentru copii încredințați sau dați în plasament, burse pentru elevi și studenți acordate în condițiile legii. Și acestea sunt doar o parte dintre actele necesare… birocrație care, de multe ori, lasă pachetele cu rechizite în depozitul inspectoratului școlar…1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor