Microsoft are, oficial, un birou de reprezentare la Timisoara

De Marcel Hoster
2Comentarii
Microsoft are, oficial, un birou de reprezentare la Timisoara
Microsoft are, oficial, un birou de reprezentare la Timisoara
Marile companii din zona de vest a României, dar şi cele din ţările vorbitoare de limbă germană vor primi sprijin personalizat de la specialiştii Microsoft din Timişoara. De joi, l3 septembrie, la City Business Center a fost inaugurat biroul local al celebrei companii americane. 15 inginerii vor fi la dispoziţia clienţilor pentru a ajuta la buna funcţionare a softurilor produse de americani.

Pornind de la doar patru angajaţi în România anului 1996, Microsoft a crescut constant şi s-a dezvoltat ajungând la peste 400 de oameni plătiţi de americani. Un număr de 15 dintre aceştia îşi desfăşoară activitatea la Timişoara, în cadrul unui nou birou, parte a Centrului de suport global al Microsoft.

„Cel mai important pentru România este ca specialiştii de aici să fie angajaţi local, să îşi pună abilităţile în sprijinul companiilor locale. România trebuie să se dezvolte în domeniul IT la toate capitolele. Important este că tot mai mult cei care lucrează în domeniu şi care lucrau afară sunt dornici să lucreze în România. Am fost sunat zilele trecute de un coleg din Microsoft şi mi-a spus că un angajat a plecat la o companie locală, unde a fost angajat. Credeţi-mă, pentru mine a fost cea mai fericită concediere care am făcut-o vreodată! Acel om va ajuta la dezvoltarea industriei locale”, a declarat Ronald Bikovsky, conducătorul Microsoft România.

Cu ocazia deschiderii biroului timişorean compania americană a semnat şi un acord de colaborare cu reprezentanţii Universităţii de Vest şi a Universităţii Politehnica Timişoara. „Este foarte important ca studenţii noştri să aibă capacităţi practice de utilizare informaţiilor teoretice din domeniu IT dobândite în facultate. Ei trebuie să fie utilizaţi la capacitate maximă în mediul business”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest cu ocazia semnării protocolului de colaborare.

Reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, prezente la ceremonia de inaugurare a noului birou, au asigurat producătorul de software de întreg sprijinul pentru dezvoltare.

Dacă în acest moment la Timişoara în cadrul noului centru lucrează deja 15 persoane în perioada următoare se doreşte angajarea a altor câteva zeci de persoane. Suportul oferit de biroul timişorean se adresează companiilor mari. Timişoara a fost aleasă pentru locaţie având în vedere că aproximativ 20% dintre specialiştii IT sunz şi vorbitori de limbă germană. Din acest motiv o bună parte din suportul acordat de biroul timişorean se adresează ţărilor vorbitoare de limbă germană. Pentru marile companii din această zonă a României se acordă şi sprijin in-site, direct la sediul acestora.

Microsoft isi inaugureaza biroul la Timisoara2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor