Microîntreprinderile scapă de o grijă: nu mai depun declaraţia 010

3Comentarii
Microîntreprinderile scapă de o grijă: nu mai depun declaraţia 010
Contribuabilii plătitori până la 31 decembrie 2009 de impozit pe venitul microîntreprinderilor devin, începând cu luna ianuarie 2010, plătitori de impozit pe profit.

Având în vedere modificarea regimului de impozitare pentru această categorie de contribuabili – care impune, conform Codului de Procedură Fiscală, depunerea declaraţiei de menţiuni 010 – pentru a evita aglomeraţia la unităţile fiscale teritoriale, a fost emis Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 101/28 ianuarie 2010, potrivit căruia organele fiscale vor modifica, din oficiu, vectorul fiscal pentru contribuabilii aflaţi în prezent în această situaţie. 

Ca urmare, contribuabilii înregistraţi în evidenţele fiscale, la 31 decembrie 2009, ca plătitori de impozit pe venitul microîntreprinderilor nu trebuie să se prezinte la organul fiscal competent, pentru depunerea declaraţiei de menţiuni 010. Totodată, menţionăm că, începând cu anul 2010, aceşti contribuabili nu mai beneficiază de derogarea privind declararea şi plata trimestrială a impozitelor şi contribuţiilor aferente veniturilor din salarii, acestea urmând să fie declarate şi plătite lunar.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor