Membrii Drukeria cer scuze si lamuriri oficiale de la jandarmi

De M. Hoster
2Comentarii
Membrii Drukeria cer scuze si lamuriri oficiale de la jandarmi
Membrii Drukeria cer scuze si lamuriri oficiale de la jandarmi
Luni, jandarmii timişoreni anunţau că un suporter al echipei ASU Politehnica Timişoara a fost prins în timp ce încerca să introducă pe stadionul Ştiinţa mai multe petarde, la partida dintre echipa sa favorită şi Leucuşeşti. În urma unor declaraţii făcute de reprezentantul jandarmilor în presa locală, referitor la acest subiect, membrii Druckeria au solicitat oficial scuze din partea instituţiei.

Conform celor de la Druckeria lt. col. Daniela Stanciu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara, ar fi făcut afirmaţii defăimătoare la adresa suporterilor Politehnicii.

“Incoerenţa din declaraţia lt. col. Stanciu, potrivit căreia „ASU Politehnica Timişoara are o parte din vechea galerie a lui Poli şi ei sunt un pic mai … Aşa au fost întotdeauna” aduce un prejudiciu de imagine sutelor de spectatori prezenţi în fiecare săptămână pe stadionul „Ştiinţa” sau pe terenurile din judeţ. Considerăm că locotenent-colonelul Stanciu nu ar trebui să-şi poate permită, prin prisma funcţiei pe care o ocupă, să îşi prezinte nelămuririle personale în presă, în cadrul unui dialog oficial cu un reprezentant al mass-media. De asemenea, tot în cadrul aceluiaşi articol lt.col. Stanciu a făcut şi alte aprecieri defăimătoare la adresa suporterilor Politehnicii – „S-au luat măsuri suplimentare ca să se evite situaţiile de scandal, că ei de obicei provoacă scandal şi uite că s-a adeverit prin introducerea acelor fumigene”, conform celor de la Druckeria.

“Aprecierea situaţiei, catalogarea acesteia ca fiind una „de scandal” şi rezolvarea ei prin mijloace legale ar trebui să rămână la latitudinea forţelor de ordine prezente la locul disputării partidei şi nu ar trebui în nici un caz făcută de către un purtător de cuvânt, în numele instituţiei pe care o reprezintă”, au mai anunţat cei de la Druckeria.

“Considerăm că declaraţiile oficiale ale lt. col. Stanciu, făcute într-un articol apărut în mass-media locală, sunt confuze, incoerente şi complet deplasate, şi fără nici o bază, atât legală cât şi deontologică. Pe tot parcursul turului Ligii a V-a Timiş suporterii ASU Politehnica au avut un comportament exemplar în toate privinţele, fie că vorbim de relaţia cu localnicii bănăţeni ai satelor pe care le-am vizitat sau că vorbim de curăţenia lăsată în jurul terenurilor după terminarea jocurilor. Acest lucru a fost demonstrat din plin de către aprecierile primite din partea celorlalţi participanţi la competiţie sau din partea mass-media. Acţiunile realizate de către suporteri au făcut cinste Universităţii Politehnice, proprietara de drept a echipei, reuşind să aducă din nou Timişoara în vizorul presei sportive naţionale si internaţionale”, conform comunicatului Druckeria.

Având în vedere aspectele prezentate mai sus, membrii organizaţiei suporterilor timişoreni solicită oficial purtătorului de cuvânt al jandarmeriei să prezinte scuze şi lămuriri oficiale, în caz contrar urmând să se adreseze instituţiilor abilitate.

“În concluzie solicităm ca în termen de trei zile de la publicarea acestui comunicat, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara, lt. col. Daniela Stanciu, să prezinte scuze si lămuriri oficiale, în numele instituţiei pe care o reprezintă şi în numele căreia a făcut afirmaţiile iniţiale. În caz contrar Asociaţia Suporterilor Timişoreni „Druckeria” se va adresa instituţiilor abilitate să reglementeze aceste situaţii, folosindu-ne de mijloacele legale ce ne stau la dispoziţie pentru a sancţiona acest derapaj şi pentru a preveni altele ce ar putea urma. Legea este aceeaşi pentru toţi, ori cine greşeşte fie îşi îndreaptă greşeala, fie plăteşte. Dacă acest lucru se aplică si în cazul nostru, ne-ar plăcea să vedem că situaţiile sunt judecate cu aceeaşi unitate de măsură”, au încheiat cei de la Druckeria.

Suporter prins cu peste 50 de fumigene la un meci in Timisoara2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor