Medicina secolului 21 – terapia pe baza de ozon

13Comentarii
Medicina secolului 21 – terapia pe baza de ozon
Ozonoterapia reprezintă un tratament nemedicamentos care constituie o metodă naturală de vindecare, ce exploatează proprietăţile oxigenului şi ale ozonului. Printr-o amestecare perfectă (oxigen-ozon) se pot neutraliza toxinele acumulate de-a lungul timpului în interiorul corpului, se pot reduce inflamaţiile, se reglează pH-ul şi se activează circulaţia sângelui.

Această terapie este cercetată şi cunoscută de peste sute de ani în întreaga lume, având rezultate deosebite în tratarea unor afecţiuni sau îmbunătăţirea sănătăţii. Proprietăţile ozonului au rol antibacterial, antifungic, antiinflamator, reglarea homeostaziei în organism, precum şi refacerea unor ţesuturi afectate. Tratamentele cu ozon sunt folosite în chirurgie, medicină internă, oncologie, urologie/nefrologie, neurologie/ortopedie, dermatologie şi mai nou, cosmetică, ginecologie şi oftalmologie.

Amestecul oxigen-ozon poate fi administrat atât local, cât si sistemic, în întreg organismul. Procesul prin care se desfăşoară tratamentul diferă în funcţie de diagnostic, însa are la bază dozarea unei cantităţi de ozon în sânge, prin autohemoterapie (în care se prelevează sânge de la pacient, se amestecă cu o concentraţie controlată de ozon şi se reperfuzează pacientului), insuflaţii cu ozon, utilizare locală intramusculară şi intraarticulară, ozonopunctură, utilizarea internă şi externă a apei şi uleiului ozonificat (în special în dermatologie şi cosmetică), intravenos, subcutanat, masaje, băi cu apă ozonificată. Rezultatele încep să apară la scurt timp. Întregul tratament constă în şedinţe repetate până când problema dispare. Preţul unei şedinţe diferă în funcţie de modul de desfăşurare a tratamentului.

Ozonoterapia poate fi considerată drept un stres oxidativ controlat care are drept scop activarea proceselor metabolice şi enzimatice în organism. Ozonul are proprietăţi oxidative majore datorită instabilităţii sale, ceea ce duce la formarea de oxigen automar şi radicali liberi ai oxigenului care acţionează negativ asupra celulelor vii (bacterii şi viruşi), distrugându-le”, a explicat Dr. Mordechai Yair Levy, chirurg plastician şi specialist în ozonoterapie la Timişoara. Ozonul este foarte eficient atât singur, cât şi în combinaţii cu alte terapii, convenţionale sau alternative.

Terapia prin ozon se justifică din următoarele considerente: are un grad mare de aplicabilitate, lipsa efectelor adverse, apariţia rapidă a efectelor terapiei, ceea ce încurajează pacienţii să apeleze această metodă de păstrare a sănătăţii şi de îmbunătăţire a acesteia. Specialiştii spun că este o soluţie care poate vindeca orice, oricând. Poate preveni boli sau complicaţii provocate de anumite boli, previne îmbătrânirea precoce, îmbunătăţeşte calitatea vieţii, diminuează consumul de medicamente şi efectele secundare cauzate de acestea. Poate salva pacientul de la unele intervenţii chirurgicale, poate reprezenta un agent cosmetic excelent care acţionează atât din exterior, cât şi din interior, este o nouă şansă. Tratamentul poate fi folosit pentru o serie de afecţiuni uşoare sau grave, chiar tumori.

Companiile prducătoare de medicamente au dorit să stopeze acestă metodă de tratament nemedicamentos, deoarece o bună răspândire a terapiei pe bază de ozon ar aduce pierderi mari companiilor farmaceutice şi ar afecta credibilitatea acestora. După indelungi dezbateri s-a ajuns la un numitor comun şi, în final, ozonoterapia este prezentată cu succes în mai toate ţările europene şi în Statele Unite ale Americii. Lista afecţiunilor care se pot trata cu ajutorul acestei terapii este foarte cuprinzătoare. S-a dovedit că e benefică în tratatea hepatitelor de tip C şi B, cancerelor de orice tip, arsuri, răni, cicatrici, veruci, acnee, migrene, gonartroză, coxartroză, hernie de disc, infertilitate şi lista poate continua.

Terapia cu ozon este accesibilă tuturor tipurilor de vârstă şi afecţiuni, rezultatele neîntârziind să apară. O³ este un aliat al sănătăţii şi înlocuieşte tratamentele pe bază de medicamente scumpe care de multe ori îngreunează situaţia pacientului. Este o metodă de prevenire a celor mai grave boli considerate de unii incurabile. Este un tratament certificat şi garantat de specialiştii care continuă cercetarea pentru a extinde aceasta metodă de vindecare în toate domeniile şi pentru a o face cunoscută în întreaga lume.

Terapie pe baza de ozon se face şi la Timişoara, la clinica situată pe strada Zugrav Nedelcu nr. 11.

Alexandra Isabela Niţă13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor