Medicii pot verifica online daca pacientii lor sunt asigurati

2Comentarii
Medicii pot verifica online daca pacientii lor sunt asigurati
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a anunţat că furnizorii de servicii medicale pot verifica, pe loc, prin intermediul calculatorului, calitatea de asigurat a pacienţilor lor. Dacă un bolnav se prezintă la medic pentru o consultaţie, doctorul va introduce pe calculator codul său numeric personal într-o aplicaţie de pe site-ul CJAS Timiş şi va afla imediat dacă acesta este asigurat sau nu.

„CNAS a creat facilitatea de verificare online a statutului de asigurat de către furnizorii cu care CJAS se află în relaţie contractuală. Astfel, modalitatea electronică de verificare a calităţii de asigurat se face prin introducerea de către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale a codului numeric personal al persoanei care necesită servicii medicale, medicamente sau dispozitive, în câmpul <CNP>, din aplicaţia instalată pe site-ul CNAS la adresa http://www.cnas.ro/despre-noi/interfata-siui-online”, explică reprezentanţii CJAS Timiş.
În cazul în care persoana care a solicitat servicii medicale, cu excepţia celor din pachetul minim de servicii medicale, apare ca neasigurată, ca urmare a interogării aplicaţiei menţionate, aceasta poate face dovada calităţii de asigurat fie cu documentele prevăzute de lege (adeverinţă de la locul de muncă, cupon pensie), fie cu adeverinţă de asigurat de la CJAS.
Pe de altă parte, medicii de familie confirmă faptul că aplicaţia funcţionează deja, dar mai există sincope. „Da, în acest moment putem verifica online dacă pacientul care vine la control este sau nu asigurat. Există însă cazuri în care nu se poate aplica acest lucru şi care trebuie clarificate. De exemplu, eu am pe listă un tânăr din Republica Moldova care are domiciliul în Timişoara şi studiază aici. Dacă îl caut pe site-ul CJAS Timiş, el figurează neasigurat. În acelaşi timp însă el este elev, deci asigurat prin lege”, explică dr. Claudia Iftode, medic de familie, vicepreşedintă a Patronatului Medicilor de Familie Timiş.

Delia S. Barbu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor