Medicamentele se prescriu sub denumirea lor comercială

Medicamentele se prescriu sub denumirea lor comercială
Medicii de familie prescriu, începând de astăzi, medicamentele sub denumirea lor comercială şi nu mai au voie să treacă pe reţetă substanţa activă, cum era până în prezent, conform noului contract-cadru din domeniul sănătăţii, intrat în vigoare de la 1 aprilie.

Farmaciştii vor putea substitui, la cererea şi pe răspunderea pacientului, medicamentele prescrise de medici sub denumirea comercială, atunci când acestea nu se află pe stoc, potrivit contractului-cadru privind condiţiile de acordare a asistenţei medicale. Pacientul mai poate schimba medicamentul prescris şi atunci când doreşte unul mai ieftin.

Totodată, medicii de familie nu vor mai putea să transcrie prescripţii medicale pentru medicamente compensate sau necompensate, care sunt pe reţete provenind de la alţi doctori. Prevederea vine în corelarea cu alta care spun că reţetele compensate pentru pacienţii care au fost internaţi în spitale vor fi elaborate de către medicii de specialitate.

Conform noului contract cadru, numărul minim de pacienţi în baza căruia un medic de familie poate încheia un contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate se reduce, de la 1 aprilie, la jumătate, ajungând la 1.000 de pacienţi. “Micşorăm numărul de pacienţi pentru a creşte calitatea actului medical”, a precizat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) îi obligă, prin contractul-cadru, pe medicii de familie să aibă un asistent, pe care îl vor plăti din banii lor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor