Medicamente de la orice farmacie

Analize diabet
Analize diabet
Începând de la 1 octombrie, bolnavii de diabet pot să-şi procure medicamentele, cu excepţia insulinei, de la orice farmacie care are contract cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Programul naţional de diabet a fost schimbat, astfel încât bolnavii să nu mai stea la cozi în faţa farmaciilor cu circuit închis care eliberau până acum medicamentele pentru diabetici. Noul program de diabet a fost lansat la începutul săptămânii de Guvern.

Astfel, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mehedinţi a primit, la începutul acestei luni, suma de 131.000 lei noi pentru subvenţionarea medicamentelor celor peste 2.500 de diabetici din judeţ. Pentru perioada ianuarie – septembrie 2006, consumul lunar pentru subvenţiile medicamentelor a fost de aproape 40.000 lei pe lună.

„CAS Mehedinţi a semnat deja contracte cu toate cele 45 de farmacii cu circuit deschis din judeţ pentru activitatea de eliberare a medicamentelor corespunzătoare aferente grupei de boli cronice diabet zaharat şi boli de nutriţie în tratament ambulatoriu“, a declarat directorul CAS Mehedinţi, dr. Zenovia Rolea.

În acest moment, în judeţul Mehedinţi există 2.573 de bolnavi de diabetici, dintre care doar 169 au nevoie de insulină, restul de 2.404 fiind sub tratamente cu antibiotice orale.

Fiecare unitate farmaceutică are obligaţia de a afişa, într-un loc vizibil lista cu medicamentele subvenţionate pentru diabetici, inclusiv sumele pe care pacienţii vor trebui să le scoată din buzunarul propriu în cazul în care valoarea tratamentului depăşeşte plafonul de subvenţionare.

Marţi, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, în trei întâlniri succesive, 900 de medici de familie din Bucureşti vor fi informaţi despre modificările survenite în cadrul programului naţional de diabet zaharat.

În urma schimbărilor recent operate în programul naţional de diabet, de la 1 octombrie bolnavii care necesită tratamente antidiabetice orale ar trebui să-şi obţină medicamentele necesare din toate farmaciile cu circuit deschis aflate în relaţii contractuale cu casele teritoriale de asigurări de sănătate.

Doar bolnavii insulino-dependenţi, care reprezintă o cincime din totalul celor 380.000 de suferinzi de diabet, îşi vor obţine tratamentul exclusiv din farmaciile cu circuit închis, acest medicament având un regim special.

Pentru a face posibilă eliberarea medicamentelor antidiabetice orale prin farmaciile cu circuit deschis au fost modificate normele de aplicare a Contractului-Cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în scopul stabilirii modalităţilor de încheiere de acte adiţionale cu toate farmaciile aflate în relaţii contractuale cu casele teritoriale de asigurări de sănătate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor