MEC spune că anul şcolar nu este compromis

Parlamentarii au adoptat un amendament al fostului ministru al Finanţelor Mihai Tănăsescu prin care se stabilea detalierea exactă a sumelor pe care le primesc bugetele locale pentru învăţământ.

Astfel administraţiile locale vor fi obligate să respecte sumele alocate învăţământului şi nu vor putea folosi banii în alte domenii.

Este vorba despre banii proveniţi din încasarea taxei pe valoare adăugată. Fondurile totale alocate fiecărui judeţ în parte nu se modifică. Prin amendamentul lui Tănăsescu se stabileşte doar destinaţia clară a sumelor necesare educaţiei din bugetul fiecărui judeţ .

Mai mult sumele diferă de la un judeţ la altul în funcţie de numărul de profesori şi de gradul pe care îl au aceştia. Pe de altă parte guvernaţii susţin că greva profesorilor ar trebui să înceteze pentru că executivul nu poate oferi nimic în plus.

Mai mult ei spun că protestul profesorilor creează dezechilibre majore.. pentru că elevii ai căror dascăli sunt în grevă sunt dezavantajaţi în faţa celor ai căror profesori au reluat cursurile. Cu toate acestea toţi cred că anul şcolar nu este compromis.
Regulament de plasare a anunturilor