Măsuri drastice la intrarea în Ungaria

Mincinoşii rămân fără maşini!
Mincinoşii rămân fără maşini!
TIMIŞOARA. Românii riscă să rămână fără maşini, dacă sunt depistaţi cu nereguli. Dacă din prima zi a anului viitor cetăţenii români pot intra în statele UE doar cu buletinul, asta nu înseamnă că au fost ridicate toate restricţiile.

Dimpotrivă, vecinii maghiari au introdus o nouă reglementare, prin care este protejată producţia proprie. La intrarea în Ungaria, turiştii primesc fluturaşi în care sunt explicate, în maghiară şi română, prevederile normativului, dar şi sancţiunile pe care le riscă cei care nu se conformează.

Spre exemplu, conform acestor reglementari, persoanele cu vârsta de peste 17 ani pot introduce în Ungaria, fără taxe vamale, 200 de ţigări (un cartuş) pentru uz personal sau echivalentul acestora… în tutun. În pliant au fost publicate toate cantităţile nesupuse impozitării, pe categorii de produse. În funcţie de valoarea taxei vamale, Garda Vamală şi Financiară din Ungaria iniţiaza impotriva celor care încalcă regulile o procedură drastică – „sechestrează produsele sustrase impozitării, sechestrează mijlocul utilizat la depozitarea şi transportarea (de exemplu, autoturismul) acestora”.

Cu alte cuvinte, pentru încă un cartuş de ţigări scos ilegal din ţară, sancţiunea este cuprinsă între 300 şi 600 de euro. Dacă amenda nu este plătită pe loc, ungurii sechestrează autoturismul, drept garanţie pentru achitarea datoriei. Zilele trecute, mai mulţi români care au ignorat aceste prevederi, s-au trezit fără maşini.
Totuşi, măsurile respective nu sunt aplicate în cazul declarării reală a bunurilor care sunt introduse în Ungaria.

Sabin Cercel
sabin.cerce@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor