Masuri antifrauda in Timis: Elevii de la liceul din Faget vor da Bacalaureatul la Lugoj

De Adrian Panduru
Masuri antifrauda in Timis: Elevii de la liceul din Faget vor da Bacalaureatul la Lugoj
© Tion: Masuri antifrauda in Timis: Elevii de la liceul din Faget vor da Bacalaureatul la Lugoj (foto: arhiva)
Elevii de la Liceul Traian Vuia din Făget nu vor mai da examenul de Bacalaureat „acasă”. Pentru sesiunea care urmează a examenului maturității, elevii de la Făget vor da examenul la Lugoj. Este o măsură de protecție luată de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Timiș pentru a nu se mai întâmpla fraude la BAC, ținând cont că în anul 2015 peste 100 de elevi au fost eliminați din examen și zeci de profesorii s-au trezit cu sancțiuni drastice, în urma acuzelor de fraudă de la Bacalaureat.

Nu mai puțin de 143 de elevi au fost eliminați la prima sesiune din 2015 a Bacalaureatului de la Liceul Traian Vuia din Făget pe motiv de fraudă, fiind acuzați că au copiat sau ar fi înlesnit acest lucru. La Făget, în urma constatării fraudei la Bacalaureat, în prima sesiune de examen, 9 profesori s-au trezit cu contractul de muncă desfăcut disciplinar. Alte zeci de cadre didactice s-au ales cu diminuări de salariu pentru trei sau şase luni. Zeci de elevi şi o parte din profesorii eliminaţi au acţionat Inspectoratul Şcolar Timiş în instanţă.

Acum, pentru a nu se mai întâmpla astfel de lucruri, s-a luat decizia ca elevii de la Făget să dea BAC-ul la Lugoj, la Liceul Hașdeu.

„Inspectoratul Școlar, prin Comisia Județeană de Bacalaureat, a hotărât să facă o propunere spre Minister să nu mai fie centru de examen la Făget, având în vedere ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Nu este o pedeapsă, este o măsură pe care o ia Inspectoratul Școlar ca o formă de protecție atât pentru elevi cât și pentru cadre didactice și pentru părinți.

După data de 3 iunie, când se finalizează înscrierile la Bacalaureat, vom afla numărul de elevi care dau examenul de la Liceul Traian Vuia din Făget. Singura problemă este distanța de la Făget până la Lugoj. După data de 3 iunie, când vom vedea exact numărul de participanți, vom avea o discuție cu autoritățile locale de la Lugoj și vom solicita un sprijin în ceea ce privește oportunitatea, dacă părinții își doresc acest lucru, de a pune la dispoziție un mijloc de transport. După data de 3 iunie vom încerca cu autoritățile locale să analizăm această posibilitate de a identifica o modalitate de transport pentru elevi”, spune Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

Examenele de Competențe de la Bacalaureat, testările orale, care sunt notate cu calificative, vor avea loc la Făget, restul examenelor Bacalaureatului vor fi la Lugoj.

Profesorii sancționați de la Făget, prin lege, conform IȘJ Timiș, nu mai pot participa sub nicio formă la examenele de Bacalaureat, dar restul cadrelor didactice de la Făget pot veni în centrele de la Lugoj fără probleme, pentru a supraveghea examenul.

Articole pe aceeași temă:

Doar 30 de elevi au promovat Bacalaureatul la Faget. Inregistrarile din sali nu pot fi date parintilor, decat prin instanta

Zeci de parinti ai elevilor eliminati de la Bacalaureat din Faget – la Inspectoratul Scolar Timis – Vor dreptate!

Suspiciuni de frauda la Bacalaureat la Faget. Procurorii au cerut inregistrarile din salile de examen de la ISJ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor