Scoli din Timis inchise din cauza gerului

De M.S.
Reactualizat la:
Scoli din Timis inchise din cauza gerului
Gerul a afectat activitatea didactică din judeţul Timiş. Din cauza temperaturilor foarte scăzute sistemul de încălzire nu face faţă la unele unităţi de învăţământ, astfel că profesorii au fost nevoiţi să-i trimită pe elevi acasă.

„Astăzi de la ora 9 nu s-au ţinut cursuri la fostul Miu, fiindcă trebuie reparat cazanul. Aici se lucrează pe parcursul zilei de astăzi. La Şcoala Generală de la Foeni, este o problemă cu cazanul, la Maşloc la grădiniţă, aici problema este mai spinoasă şi nu se întrevede deocamdată o rezolvare urgentă a situaţiei. Anumite probleme sunt şi la Teremia Mare, la grădiniţă se va monta cazan, iar la clădirea cu clasele I-IV s-a stricat cazanul. Tot la Teremia în clădirea cu clasele V-VIII sunt folosite sobe, dar care nu sunt destul de performante să reziste la acest firg”, ne-a spus inspectorul şcolar general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş, Francisc Halasz. Legat de situaţia de la Teremia Mare acesta a mai precizat că în cazul grădiniţei şi Şcolii cu clasele I-IV lucrurile se vor soluţiona până luni, însă la Şcoala Generală cu clasele V-VIII elevii nu vor merge la cursuri până ce nu va trece frigul.

La Şcoala Generală de la Foeni luni vor sosi cazane noi, iar în cazul grădiniţei de la Maşloc copiii vor rămâne acasă cel puţin până în data de 15 februarie. Atunci se va monta încălzirea în noua clădire în care trebuie să se mute, asta dacă îi va lasa proprietarul. Probleme cu încălzirea au mai fost în aceste zile şi la Recaş, însă situaţia a fost soluţionată. Reprezentanţii şcolilor trebuie să-i anunţe pe părinţi în cazul în care orele se supendă. În ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ unde încălzirea se face pe lemne, oficialii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că nu există şanse ca acestea să rămână fără combustibil.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Maşloc.
TION.RO

Search in Maşloc

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile