Copilasii din Masloc au inceput anul scolar pe strazi. Lipseste finantarea pentru gradinita

De Corina Eva
1Comentariu
Copiii din Masloc, in parc
Copiii din Masloc, in parc
În 2007, printr-un proiect al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, al cărui denumire e deja istorie, Maşlocul urma să aibă o grădiniţă modernă, aşa cum au sperat şi alte aproximativ 50 de localităţi din Timiş. Astăzi, o clădire modernă, în imediata vecinătate a şcolii, îi aşteaptă pe cei mici. Degeaba însă… neînţelegerile „oamenilor mari” au lăsat preşcolarii pe străzi.

„Aici în Masloc nu a existat niciodată o grădiniţă. În anul 2007 am obţinut aprobarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului, pentru realizarea unei construcţii cu o astfel de destinaţie în comuna Masloc. Cei aproximativ 50 de copii de vârstă preşcolară au fost găzduiţi, până la sfârşitul anului trecut în incinta Centrului de Medicină Integrală, contra unei chirii lunare”, a spus Aura Danilescu, directorul unităţii de învăţământ.

La Maşloc speranţa nu a murit şi firma desemnată să execute lucrarea la vremea aceea a continuat execuţia, chiar dacă din 2007 şi până în prezent nu au primit pentru lucrare decât 10 miliarde de lei, în contextul în care suma totală stabilită pentru aceasta se ridică la 23 de miliarde. Restanţa de plată a Ministerului Educaţiei către executantul lucrării face imposibilă recepţia lucrărilor şi darea imobilului în folosinţă.

„Atât şcoala, cât şi primăria au făcut toate demersurile posibile pentru asigurarea finanţării, însă fără niciun folos. Situaţia este cu atât mai îngreunată cu cât nici fosta clădire pe care o frecventau micuţii nu mai poate fi folosită, ea fiind scoasă la vânzare de către proprietar”, a adăugat Aura Danilescu.

De curând însă, neînţelegerile dintre părţi au fost speculate de câţiva oameni cu „iniţiativă”, care au vandalizat-o şi au furat cam tot ce era de furat, de la calorifere la instalaţii. „S-au recuperat câteva calorifere, lipsesc chiuvete pentru copii, baterii, termostate. Chiar şi dacă nu se întâmpla acest lucru, nu se putea intra în clădire. Nu există apă curentă, centrală de încălzire, balustradă. Am vorbit cu ministrul şi a spus că se vor aloca bani pentru această unitate. În decembrie o să finalizăm totul şi se vor putea muta în noua clădire”, a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Până atunci, prima zi de grădiniţă a fost una de coşmar pentru cei aproximativ cei 55 de preşcolari care ar fi trebuit să se bucure de noua locaţie. Marţi, pe unii dintre ei, însoţiţi de părinţi, i-am găsit în parc, iar pe alţii la vechea locaţie, unde a funcţionat până anul trecut, cu chirie, grădiniţa.

„Ideea este că avem câteva sute de cereri, de la părinţii care ar dori să-şi înscrie copii la program prelungit, acest serviciu oferindu-le posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă la Timişoara, de a face naveta, lăsându-şi micuţii în siguranţă. Şi nu este vorba doar de părinţii copiilor din Masloc. Grădiniţa ar urma să deservească atât Maşlocul, cât şi satele aparţinătoare şi localităţile de pe o raza de 20 km în jur. Nu ştim ce se va întâmpla, am vorbit cu domnul primar şi sperăm să găsim o soluţie. Cel mai simplu şi normal ar fi să fie plătit constructorul şi să intrăm în noua clădire”, declară Aura Danilescu, directorul şcolii din Maşloc.

Copiii din Masloc au ramas fara gradinita si risca sa inceapa noul an scolar in strada

Spargere la gradinita din Masloc: hotii au furat caloriferele si au devastat grupurile sanitare!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Maşloc.
TION.RO

Search in Maşloc

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile