Copiii din Masloc au ramas fara gradinita si risca sa inceapa noul an scolar in strada

De M.S.
Reactualizat la:
Copiii din Masloc au ramas fara gradinita si risca sa inceapa noul an scolar in strada
Deşi în câteva zile va începe noul an şcolar problema referitoare la locaţia unde vor merge copiii din Maşloc la grădiniţă este departe de a fi rezolvată. În vreme ce primarul din localitate pasează reponsabilitatea Inspectoratului Şcolar Timiş, oficialii din inspectorat spun că problema trebuie să o soluţioneze autorităţile locale, cel puţin temporar. Până când una dintre instituţii va rezolva problema, copiii nu au unde să meargă luni la grădiniţă.

În anul 2007 în comuna Maşloc din judeţul Timiş a început construcţia unui imobil care trebuia să adăpostească grădiniţa din localitate şi parţial şcoala, mai exact primele două clase din ciclul primar. Valoarea investiţiei se ridica la 2,75 de milioane de lei, iar fondurile au fost asigurate de Ministerul Educaţiei prin Inspectoratul Şcolar Timiş. Lucrările au fost finalizate, însă ministerul a rămas dator firmei constructoare cu 1,7 milioane de lei. Acesta a fost motivul din cauza căruia nu s-a putut face recepţia clădirii. Recent hoţii au intrat în imobil, au furat mai multe bunuri şi au vandalizat clădirea.

„Firma este aproape în faliment acum. Păi dacă numai pentru lucrarea asta trebuia să mai recupereze 1,7 milioane de lei… De unde să aibă bani să angajeze paznici? Nimeni nu păzea construcţia”, a spus primarul din Maşloc, Aurel Mic.

În vreme ce acest nou imobil nu poate fi folosit din cauza datoriilor neplătite, nici clădirea în care funcţiona înainte grădiniţa nu mai reprezintă o soluţie pentru preşcolarii din comună. Clădirea era „insalubră” şi închiriată de la o persoană care are alte planuri.

„Nu ştiu unde vom duce copiii, pentru că în fosta grădiniţă stăteam în chirie, iar proprietarul a decis să o vândă. Acolo nu ne putem întoarce, iar în noua clădire nu ne putem muta. Probabil că vom pune copiii în faţa noii grădiniţe”, a mai spus Aurel Mic.

În vreme ce autorităţile locale aşteaptă ca Minsterul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Timiş, să achite datoria către constructor, oficialii din inspectorat le cer autorităţilor locale să caute o soluţie temporară pentru a rezolva problema. În acelaşi timp, reprezentanţii IŞJ Timiş spun că vor plăti o parte din suma de bani datorată constructorului.

„S-a construit o grădiniţă nouă, există datorii neachitate de 1,7 milioane de lei. S-a adoptat o hotărâre de guvern pentru stingerea acestor arierate, numai că suma e deosebit de mică faţă de necesitate şi aşteptăm ca banii votaţi prin HG să fie împărţiţi prin ordin de ministru. Noi am trimis lista unde avem arierate şi aici este inclus şi Maşlocul. S-au acordat acum 18 milioane de lei pentru toată ţara, dar numai în judeţul Timiş arieratele se ridică la 10,2 milioane de lei. Noi am gândit că, dacă constructorul primeşte o anumită sumă de bani, le va permite să intre. Acum, după furt, rămâne de văzut. Autoritatea locală are obligaţia să rezolve problema, chiar şi temporar”, spune inspectorul şcolar general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş Francisc Halasz.

Până la începerea noului an şcolar mai sunt doar trei zile, aşa că prima zi de grădiniţă este pusă sub un mare semn de întrebare pentru copiii din Maşloc.

Spargere la gradinita din Masloc: hotii au furat caloriferele si au devastat grupurile sanitare!

Copiii din Masloc au o gradinita noua, dar nu o pot folosi din cauza nepasarii autoritatilor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Maşloc.
TION.RO

Search in Maşloc

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile