Masina distrusa cu parul in plina strada la Timisoara

199Comentarii
Masina distrusa cu parul in plina strada la Timisoara
Şmecherii fac legea cu parul pe străzile din Timisoara. O tânără a trăit clipe de groază duminică dimineaţa: un individ i-a spart geamurile de la maşină, cu o bâtă, în timp ce ea stătea încuiată în autoturism de frică! Totul a plecat de la o simplă tamponare.

Incidentul s-a petrecut pe strada Simon Bărnuţiu din Timişoara, în jurul orei 4.30. Tânăra se întorcea de la o nuntă, la volanul unui autoturism Peugeot 206. Într-o clipă de neatenţie, a lovit maşina din faţa sa, un Volkswagen Golf, care a frânat la calmatoarele de trafic. „Am ieşit din maşină să văd ce s-a întâmplat. Din autoturismul din faţa mea au ieşit patru persoane, doi băieţi şi două fete. Una dintre ele m-a făcut în toate felurile şi a venit direct la mine să mă bată, au oprit-o ceilalţi. Ne-am uitat la maşini şi apoi am tras pe dreapta, să vorbim să vedem ce facem în continuare… Maşinile erau tamponate uşor. La Golf de-abia se vedeau zgârieturile, la maşina mea se vedea mai tare”, povesteşte L. C., tânără implicată în incident.

Fata spune că la indicaţiile unuia dintre băieţii din VW Golf a oprit motorul şi avariile la maşina sa, care era trasă pe dreapta în spatele autoturismului pe care l-a lovit. Tânăra susţine că respectivul i-a spus în repetate rânduri că trebuie să plătească pentru ceea ce a făcut, ba chiar a făcut aluzii cu tentă sexuală. „Unul dintre băieţi a vorbit cu mine, ceilalţi trei tot comentau. Mi-a zis să mergem mai încolo pe stradă şi tot încerca să îmi zică într-un limbaj foarte colorat că trebuie să plătesc. I-am zis că ştiu că este vina mea pentru accident şi că îşi va repara maşina pe asigurarea mea, pe RCA-ul meu. Când am ieşit din maşină m-au întrebat de unde vin, dacă am bani la mine şi dacă am Casco. Le-am spus că nu am Casco şi nu am bani la mine, că vin de la o nuntă”, mai povesteşte şoferiţa.

Masina distrusa cu parul

Fata afirmă că tânărul cu care vorbea a devenit şi mai agitat când a pomenit de poliţie.

„Când eu i-am repetat că o să îşi repare maşina pe RCA-ul meu, că nu am de ce să le dau bani, mi-a spus: «Dar ce-ar fi dacă pagubele la maşina ta ar fi de 50 de ori mai mari?». Le-am spus că trebuie să mergem la poliţie oricum, să constate accidentul, iar atunci mi-a spus «Tu ai idee câţi bani am dat eu la poliţie în seara asta?» Am ridicat din umeri şi m-am întors spre maşină cu intenţia de a-mi suna prietenul. Cred că am spus că vreau să dau un telefon şi atunci au început să se agite, au vrut să mă oprească…”, îşi mai aminteşte şoferiţa.

Tânăra povesteşte că a fugit spre maşină, spre uşa care era mai aproape, cea din dreapta faţă, şi s-a încuiat în interior de teamă. Ea susţine că individul cu care a stat de vorbă i-a spart apoi geamurile de la maşină.

„Am blocat uşile. Unul din băieţi a scos o bâtă groasă din portbagaj, de cam un metru lungime, şi mi-a spart parbrizul, a dat în drept cu mine, după care mi-a spart şi celelalte geamuri. Eu eram în maşină… Întâi a spart parbrizul, care nu a picat însă, după care a dat în geamul din dreapta faţă, unde eram eu. Toate cioburile au sărit pe mine. Când s-a îndepărtat de maşină am ieşit şi am fugit să cer ajutor. L-am văzut pe respectivul în timp ce spărgea şi celelalte geamuri, de pe cealaltă parte. Eram disperată că urmez eu…”, afirmă, îngrozită, şoferiţa din Peugeot. Cei patru au demarat apoi în trombă.

Fata spune că maşina în care se aflau aceştia, un Volkswagen Golf, nu avea număr în spate şi presupune că după ce i-au spart geamurile au dat jos şi numărul din faţă. Tânără a reţinut doar că era un Golf negru tunat, mai nou.

Ea spune că a fugit îngrozită de la maşină şi a oprit un taximetrist, pe care l-a rugat să rămână cu ea, dar acesta i-ar fi spus că nu poate pentru că are o comandă. Nicio altă maşină nu a oprit la ea, susţine şoferiţa din Peugeot. În cele din urmă au venit la ea doi bărbaţi, care au întrebat-o ce s-a întâmplat pentru că văzuseră ceva, şi i-au adus şerveţele să se şteargă pentru că avea sânge pe faţă de la cioburi. Atunci a sunat la 112 şi a chemat poliţia.

Tânăra susţine că imediat după în zonă şi-a făcut apariţia o maşină de poliţie, care mergea încet, ca şi cum ar patrula, dar că aceasta nu a oprit. Ulterior a sosit un alt echipaj.

Şoferiţa a fost deranjată şi de atitudinea oamenilor legii, care, în loc să îi caute imediat pe cei care i-au distrus maşina, au ţinut-o cu orele la declaraţii.

„Principala lor grijă a fost să îmi ia mie actele şi să-i legitimeze pe martori, cei doi bărbaţi care s-au oprit la mine. Apoi m-au dus la Secţia 1 de Poliţie, mi-au spus să mergem acolo să facem poze la maşină. N-au făcut nicio poză şi am stat trei ore să dau declaraţii, am completat hârtii şi reclamaţii. Poliţistul cu care am vorbit mi-a spus să trec acolo că mi-a fost spartă maşina, că a fost vandalizată, că n-am nicio dovadă că respectivii m-au ameninţat şi vroiau să mă bată. Mi-a spus că nu are rost să scriu, să dau prea multe detalii, că nu se poate proba…”, ne-a declarat L. C. Tânără va trebui să plătească acum pentru accident, în timp ce cei care i-au distrus maşina şi chiar i-au pus viaţa în pericol se plimbă liberi, fără să-i tragă cineva la răspundere… 

„Poliţiştii mi-au spus că pot face constatarea pentru pagubele materiale, că mi-a fost vandalizată maşina, pentru că în rest nu am nicio dovadă. Cu tamponarea mi-au spus că nu e treaba lor, că trebuie să declar accidentul la Poliţia Rutieră”, a povestit, încă speriată, şoferiţa…

Politia face cercetari

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş au arătat că la sediul Secţiei 1 a fost înregistrată o plângere pentru distrugere, iar cercetările sunt în curs. Şmecherii care şi-au făcut dreptate cu parul nu au fost încă găsiţi.

„Duminică dimineaţă, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au fost solicitaţi să se deplaseze pe strada Simion Bărnuţiu, unde o persoană a sesizat faptul că autoturismul cu care se deplasa a fost distrus şi că persoanele care au săvârşit fapta au părăsit zona. La faţa locului, poliţiştii au constatat că aspectele sesizate se confirmă, au efectuat verificări în zonă şi au transmis caracteristicile autoturismului şi celorlalte echipaje din teren. Până în prezent, autorii faptei nu au fost identificaţi. Persoana vătămată a fost condusă la sediul Poliţiei, unde a depus o sesizare scrisă. Cercetările continuă”, ne-a declarat Marinela Apostolache, de la Biroul de presă al IPJ Timiş.

Rămâne de văzut dacă poliţiştii vor da de urma şmecherilor care, iată, fac legea, nestingheriţi, pe străzile din oraş…199Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor