Mesajul Papei Francisc de Craciun: prea multi copii sunt victime ale abuzurilor si exploatati sub ochii nostri

De T. Ex.
Reactualizat la:
Papa Francisc a transmis joi, mesajul său de Crăciun, prin care a condamnat traficul, abuzurile, exploatările şi violenţele la care sunt supuşi copiii şi „persecuţia brutală” a minorităţilor, masacrele şi luările de ostatici din lume.

Papa Francisc a pronunţat, joi, mesajul tradiţional “urbi et orbi” (“oraşului şi lumii”), din logia bazilicii Sfântul Petru, în faţa unei mulţimi foarte numeroase.

Prea mulţi copii sunt „victime ale abuzurilor şi exploataţi sub ochii noştri şi cu tăcerea noastră complice”, a denunţat el. Într-o abatere de la textul său, vizibil emoţionat, el a evocat „copiii masacraţi în bombardamente, inclusiv acolo unde s-a născut Fiul Lui Dumnezeu”. De asemenea, Suveranul Pontif a deplâns de asemenea copiii „ucişi înainte de a vedea lumina”, într-o condamnare explicită a avortului.

„Iisus să-i salveze pe numeroşii copii victime ale violenţelor, victime ale traficului de persoane sau constrânşi să devină soldaţi. Să aducă linişte familiilor copiilor ucişi săptămâna trecută în Pakistan”, a subliniat el în particular, referindu-se la atentatul comis de talibani la o şcoală din Peshawar, soldat cu moartea a 149 de persoane, dintre care 133 de copii.

Papa le-a cerut de asemenea ucrainenilor să „depăşească tensiunile, să învingă ura şi să urmeze un nou drum al fraternităţii şi reconcilierii”.

Discursul Suveranului Pontif a pus accentul pe violenţele comise de grupările jihadiste în Irak şi Siria.

„Lui Dumnezeu, Salvatorul lumii, îi cer să-i privească pe fraţii şi surorile noastre din Irak şi Siria care, de prea mult timp, suferă din cauza conflictului în curs şi, alături de cei care aparţin altor grupuri etnice şi religioase, suferă o persecuţie brutală. (…) Numeroasele persoane dispersate, strămutate şi refugiate, copii, adulţi şi bătrâni, din regiune şi din lumea întreagă”, a mai spus Papa Francisc.

Papa argentinian a evocat şi Africa, dar nu şi America Latină. El a făcut apel la „pace în Nigeria, unde s-a vărsat din nou sânge şi prea multe persoane sunt private injust de afecţiunea apropiaţilor şi ţinute ostatice sau masacrate”. El a invitat de asemenea la dialog şi pace în Libia, Sudanul de Sud, Africa centrală şi în Republica Democratică Congo. Papa şi-a exprimat solidaritatea cu victimele africane ale epidemiei de Ebola.

„Sunt atâtea lacrimi în acest Crăciun”, a conchis Papa Francisc, cerând ca „puterea divină” să atingă „inimile atâtor bărbaţi şi femei scufundaţi în mondenitate şi indiferenţă”.

În slujba de Ajun, Papa a îndemnat la o mai mare empatie faţă de familie şi de prietenii cu probleme, spunând că lumea are nevoie de blândeţe şi căldură.

„Avem curajul să întâmpinăm cu blândeţe dificultăţile şi problemele celor care ne sunt aproape? Sau preferăm soluţii impersonale, poate eficiente dar lipsite de căldura Evangheliei? Câtă nevoie are astăzi lumea de blândeţe”, a încheiat Papa Francisc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor