Mărturia şocantă a soţiei unui terorist kamikaze

1Comentariu
Mărturia şocantă a soţiei unui terorist kamikaze
LONDRA – Luni noapte, în cadrul emisiunii „Newsnight” a televiziunii BBC, o femeie originară din Asia de Sud, fosta soţie a unui britanic considerat „musulman extremist”, a mărturisit că soţul ei a îndemnat-o să devină „martir sinucigaş”.

Ea a povestit că bărbatul ei i-a arătat cum se prinde o centură cu explozibl în jurul taliei şi a pretins că sinucigaşii ajung drept în Rai. Vorbind sub protecţia anonimatului, femeia a relatat că soţul ei ştia, cu doar câteva săptămâni înainte de 7 iulie 2005, că urmează să aibă loc un atac terorist şi a încercat să o convingă să fugă din Marea Britanie, împreună cu nevestele „celorlalţi” musulmani, pentru a evita „neplăcerile care vor urma în urma evenimentului”.

Ea a refuzat şi, în plus, a ripostat vehement, nefiind de acord să-şi părăsească locuinţa. În cadrul interviului acordat jurnalistului Richard Watson, femeia a afirmat că soţul ei era complet „subjugat” de conspiratorii musulmani, despre care se crede că aveau legături directe cu organizaţia condusă de Ossama bin Laden.

Jihad pentru duşmanii Islamului

„Îmi tot povestea despre o femeie din India, care s-a alăturat jihadului împotriva duşmanilor Islamului şi spunea că nu există o dovadă mai mare a dragostei pe care i-o port decât sacrificiul pentru Allah“, a relatat soţia. Ea a explicat că atât bărbatul ei, cât şi ceilalţi prieteni ai lui considerau că este de datoria lor să participe la jihad, adică la războiul sfânt împotriva necredincioşilor.

„Mi-a spus de zeci de ori că numai sacrificiul suprem contează. Cred că erau toţi spălaţi pe creier”, a declarat ea indignată. „Am încercat să-i explic că moartea mea şi a unor oameni nevinovaţi n-ar face niciun bine nimănui, dar n-a fost chip să-l înduplec”, îşi aminteşte femeia. „Când m-am convins că e «complet dus», am renunţat să discut acest subiect şi, la nevoie, mă refugiam în bucătărie. Bărbaţii musulmani nu vin după femei în bucătărie”, a precizat ea.

Trei săptămâni înainte de atac

În cadrul interviului, soţia musulmanului şi-a amintit că, exact cu trei săptămâni înainte de 7 iulie 2005, toţi cunoscuţii soţului ei au fost înştiinţaţi că urmează să aibă loc „un eveniment important“. „Ştiau că va fi un atac în Londra, dar nu mi-au spus unde şi nici când. Spunea mereu «curând» şi insista că trebuie să plec, pentru că dacă rămân voi fi prinsă în «capcană» şi voi avea neplăceri”, a spus femeia. „Cred că era spălat pe creier şi nu se mai putea opune celorlalţi”, a mai declarat soţia britanicului musulman, a cărei identitate nu a fost menţionată.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor