Marţi s-au împlinit 92 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu

Marţi s-au împlinit 92 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu
Dacă în urmă cu 20 de ani, ziua de 26 ianuarie era sărbătorită cu mare fast în Scorniceşti, marţi, în oraşul natal al dictatorului a fost linişte. Nimeni n-a mai sărbătorit.

Singura rudă a lui Ceauşescu rămasă în Scorniceşti este Emil Bărbulescu, un nepot de-al dictatorului. Bărbatul îşi aminteşte că Nicolae Ceauşescu îşi sărbătorea de fiecare dată ziua de naştere în comuna natală. “Când venea în Scorniceşti, Ceauşescu era un om obişnuit. Se întâlnea cu foştii colegi, cu foştii învăţători, mânca în casa părintească şi pleca la Bucureşti. Venea şi depunea coroane de flori la mormântul părinţilor“, a declarat nepotul dictatorului.

Locuitorii din Scorniceşti îşi aduc aminte cu nostalgie de Ceauşescu. “Pe vremea lui Ceauşescu erau de toate. Era de muncă pentru toată lumea. CAP-ul  Scorniceşti era printre cele mai bogate din ţară“, a spus unul dintre localnici.  Pe vremea dictatorului, în Scorniceşti nu era niciun şomer. Acum, mai bine de jumătate din locuitori trăiesc din ajutorul de şomaj.

Sursa: Realitatea.net0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase