Marius Dugulescu: Timisoara NU este un oras de 5 stele

Marius Dugulescu: Timisoara NU este un oras de 5 stele
ADVERTORIAL. Domnule Marius Dugulescu, credeți că Timișoara mai este un oraș de 5 stele?

Atât timp cât în spitalele din Timișoara intri cu o boală și ieși cu alte cinci, iar copiii mor din cauza condițiilor precare, atât timp cât rata abandonului școlar este ridicată, iar nivelul poluării este unul alarmant, atât timp cât în mijloacele de transport în comun se fură ca în codru și încă există oameni care nu au din ce trăi și nici locuri de muncă, răspunsul este simplu de intuit: Timișoara NU este un oraș de 5 stele.

Dacă ar fi să faceți un clasament al celor mai grave probleme ale Timișoarei, care ar fi primele trei?

Este dificil să faci un astfel de clasament, pentru că depinde din ce unghi privești. Ca șofer, pot spune că cea mai mare o problemă o reprezintă lipsa locurilor de parcare. Ca biciclist, mă nemulțumește faptul că încă sunt zone fără piste, multe dintre cele care au fost amenajate sunt construite prost, iar accesul în anumite zone este interzis. Ca tată, mă revoltă condițiile precare din spitale și școli. Ca și contribuabil mă deranjează lipsa de transparență a modului în care sunt cheltuiți banii publici, mizeria din oraș și faptul că actualul primar nu și-a îndeplinit promisiunile electorale. De asemenea mă revoltă cazurile tot mai dese de violuri și furturi din mijloacele de transport în comun. Sunt foarte multe probleme în Timișoara, iar o ierarhizare a lor este grea, pentru că depinde în ce postură ești la un anumit moment.

Spuneați mai devreme că nivelul poluării în Timișoara este unul alarmant. De ce credeți că s-a ajuns aici?

Într-adevăr, poluarea este o problemă mare a Timișoarei. Articolul 35 din Constituție ne vorbește despre dreptul la un mediu sănătos, iar acest drept este încălcat în orașul nostru, mai ales în zonele Calea Lipovei și Modern, unde oamenii se plâng de noxele și mirosul deosebit de greu pe care anumite firme le emit. Administrația locală în loc să rezolve aceste probleme, le adâncește. Vă dau un exemplu: în loc să plantăm mai mulți pomi ei sunt tăiați, dispar zonele verzi, în loc să fie înființate parcuri și noi locuri de joacă pentru copii.
Regulament de plasare a anunturilor