Marius Dugulescu: La Timisoara se fac experimente pe oameni, cu stirea Primariei

Reactualizat la:
Marius Dugulescu: La Timisoara se fac experimente pe oameni, cu stirea Primariei
ADVERTORIAL. Președintele Partidului Mișcarea Populară Timiș atrage atenția asupra comportamentului duplicitar al primarului Nicolae Robu. Marius Dugulescu face referire la reacția primarului vis-a-vis de poluarea olfactivă din zona Dâmbovița, de care vinovată este una dintre societățile din subordinea Consiliului Local, Aquatim. La început, edilul municipiului a ținut totul secret, ignorând zecile de reclamații scrise și verbale ale cetățenilor din zonă, încercând să protejeze Regia de Apă și Canal. Acum, când presa a dezvăluit că Aquatim face teste pe timișoreni, primarul se erijează într-un apărător al oamenilor afectați și un adversar al Aquatim.

“Dreptul la un mediu înconjurător sănătos este garantat prin Constituție, tuturor cetățenilor. Constat însă cu stupoare că în Timișoara acest drept este încălcat și, mult mai grav, cu acceptul tacit al primarului, cel care ar trebui să ia toate măsurile pentru ca locuitorii orașului să fie în siguranță. Am aflat din presă că oamenii din zona Dâmbovița trăiesc un adevărat coșmar de când vremea a început să se încălzească, din cauza poluării olfactive produse de Aquatim”, spune președintele PMP Timișoara, Marius Dugulescu.

Problemele din zona Dâmbovița au apărut în momentul în care temperaturile de afară au început să crească, amplificând mirosul îngrozitor venit dinspre stația de epurare a apei situată în vecinătate, pe splaiul Titulescu. De vină este Aquatim, care a decis să testeze un procedeu nou de uscare a dejecțiilor, cu riscul de a polua olfactiv câteva mii de timișoreni. Marius Dugulescu, președintele PMP Timișoara critică atât acțiunea societății de apă și canal cât mai ales atitudinea duplictară a primarului. Asta în contextul în care, edilul municipiului a ținut totul secret, vorbind despre neregulile de la Aquatim, abia după ce subiectul a ajuns în presă.

“Este inadmsibil ca o societate, oricum s-ar numi ea, să facă teste pe oameni! Problema și mai mare este că această societate este în subordinea Consiliului Local, iar domnul primar are oameni apropiați lui, în Consiliul de Administrație. De ce domnul Nicolae Robu nu a făcut nimic pentru a-i proteja pe cetățenii din zonă de poluare? De ce a avut o poziție publică pe această temă, condamnând Aquatim, numai după ce jurnaliștii au dezvăluit ce se ascunde în spatele mirosului îngrozitor din întreg cartierul?”, întreabă retoric Marius Dugulescu.

Oamenii din cartierul Dâmbovița le-au spus jurnaliștilor că au fost ignorați de reprezentanții Primăriei, deși au depus zeci de plângeri în care reclamau faptul că aerul din zonă este insuportabil. Gravitatea problemei a fost confirmată într-un final, de comisarii Gărzii de Mediu, care au interzis conducerii Aquatim să mai facă teste de uscare a dejecțiilor.
Regulament de plasare a anunturilor