Mărirea penisului, un moft costisitor

Reactualizat la:
3Comentarii
Mărirea penisului, un moft costisitor
Dimensiunea penisului a fost dintotdeauna un subiect sensibil pentru bărbaţi. Mulţi şi-au riscat sănătatea pentru a obţine o dotare mai generoasă, iar unii dintre ei au regretat toată viaţa acest capriciu.

Alţii nu au mers atât de departe, însă n-au rezistat avalanşei de produse miraculoase care promit şi mare, şi tare, şi repede, fără să facă altceva decât să ia banii celor naivi.

Ce înseamnă „normal”?

Conform studiilor, un penis de mărime medie măsoară, în erecţie, între 13 şi 15 cm. Din punct de vedere medical, un penis este considerat subdezvoltat (micropenis) dacă măsoară mai puţin de 8 cm în stare erectă. Mărimea penisului în stare flască nu este relevantă pentru cât de mare devine acesta în erecţie.

Mituri

Există tot felul de idei preconcepute cu privire la relaţia dintre mărimea penisului şi cea a altor părţi ale corpului (nas, mâini, picioare), sau dintre dimensiuni şi etnie/rasă, sau prejudecăţi legate de aşteptările femeilor

Deşi unele studii au observat că există o legătură între mărimea penisului şi dimensiunile întregului corp, excepţiile sunt foarte numeroase. Nu se poate ghici dimensiunea penisului după anumiţi „indicatori” fizici.

Diferenţe între etnii şi rase au fost observate în cadrul mai multor studii, dar s-a ajuns la concluzia că factorii care le influenţează nu sunt genetici. În medie, cei mai înzestraţi ar fi bărbaţii de origine africană, urmaţi de bărbaţii albi şi apoi de cei asiatici. Aceste diferenţe nu sunt mari (între 1 şi 2 cm) şi, din nou, există foarte multe excepţii. Aşa că nici etnia nu oferă indicii clare cu privire la dotarea unui bărbat, oricât le-ar plăcea unora să încurajeze stereotipurile.

În ceea ce priveşte ideea că femeile au nevoie de mai mult şi mai mare pentru a fi satisfăcute, probabil se aplică mai mult portofelului decât penisului. Vaginul unei femei care nu a născut are lungimea de 7,5cm, cel al unei femei care a născut are în jur de 10 cm. Studiile arată că pentru majoritatea femeilor grosimea este mai importantă decât lungimea, iar cele mai multe au declarat că sunt mulţumite de organul partenerului lor.

Metode

1. Metoda chirurgicală

Ce se întâmplă:

Pentru alungire, se eliberează ligamentele suspensoare care ataşează penisul de osul pubis (lăsând o porţiune mai mare din penis la vedere), şi se deplasează piele de pe abdomen sau din zona pubiană înspre penis.

În ceea ce priveşte mărirea circumferinţei, metoda folosită este injectarea cu grăsime de la pacient sau de la un donator, grăsime recoltată prin sucţiune sau grefă. Grăsimea se poate resorbi (şi acest lucru chiar se întâmplă în numeroase cazuri), dând penisului un aspect neregulat şi cerând o a doua operaţie.

Penisul este alungit în stare flască cu 1-2 cm şi în erecţie, în mod ideal, cu 2-4 cm dar s-au întâmplat şi cazuri unde nu s-a observat nicio alungire în stare erectă.

Chirurgia penisului în scopuri cosmetice nu este încurajată de organizaţiile medicale, deoarece riscurile sunt mari, iar rezultatele nesigure, deşi se fac progrese în acest sens.

Ce poţi să păţeşti:

Toate aceste proceduri comportă riscuri, cele mai serioase fiind: infecţia, pierderea sensibilităţii cutanate, sângerare excesivă, cicatrici vizibile, discomfort frecvent, incontinenţă urinară, instabilitatea erecţie, deformarea penisului, creşterea de păr la baza penisului şi chiar impotenţă.

2. Pilule, creme, loţiuni, plasturi

Ce se întâmplă:

Acestea conţin, de regulă, vitamine, minerale, extracte de plante şi/sau hormoni. Nu există nicio dovadă că ar fi eficiente.

Ce poţi să păţeşti:

În mod normal, n-are trebui să păţeşti nimic rău, dar depinde mult de firma care se ocupă de aceste produse. Analize făcute de o universitate americană au descoperit pilule contaminate cu mucegai, pesticide, plumb, materii fecale, bacteria Escherichia coli (sau E.coli – poate cauza infecţii digestive) şi altele. Loţiunile şi cremele pot produce alergii cutanate. Dacă vrei neapărat să foloseşi astfel de produse, măcar alege o firmă cunoscută şi achiziţionează-le doar din farmacii.

3. Pompe de vacuum

Ce se întâmplă:

Aceste dispozitive pompează sângele în penis şi îl fac să se umfle, deci pot fi eficiente în cazul problemelor de erecţie, dar nu măresc efectiv penisul.

Ce poţi să păţeşti:

Poate fi afectat ţesutul elastic al penisului, iar acest lucru diminuează calitatea erecţiilor. Mai pot apărea vase de sânge sparte şi băşici, mai ales dacă pompa nu se foloseşte conform instrucţiunilor de pe pliant.

4. Tracţiunea şi folosirea greutăţilor.

Ce se întâmplă:

Aceaste metode presupun întinderea penisului cu ajutorul unui dispozitiv special, respectiv, atârnarea de penisul flasc a unor greutăţi, pentru anumite durate/zi. Nu există nicio dovadă, niciun studiu care să ateste că întinderea ar avea vreun efect garantat, indiferent de câte explicaţii “logice” ai auzi. Folosirea greutăţilor este o practică foarte veche şi, spun unii specialişti, cu şanse de succes, dar trebuie aplicată cu mare atenţie şi doar în urma consultării cu un medic urolog.

Ce poţi să păţeşti:

Te poţi alege cu dureri cronice, impotenţă, cicatrici, mai ales dacă faci exces de zel.

5. Exerciţii

Ce se întâmplă:

Aceste exerciţii au ca scop intensificarea fluxului sangvin în penis, prin metode manuale, cu scopul de a mări permanent dimensiunea penisului în erecţie. Nu sunt studii care să ateste eficienţa acestei metode.

Ce poţi să păţeşti:

Această metodă este considerată mai sigură ca altele, dar, dacă nu eşti atent, se poate lăsa cu vase de sânge sparte, dureri, sângerări uretrale şi deformarea penisului.

6. Hipnoză

Ce se întâmplă:

Există CD-uri audio sau aşa-zişi terapeuţi care pretind că îţi pot mări penisul cu ajutorul sugestiilor subliminale sau al şedinţelor de hipnoză. Un profesionist îţi va spune că nu se poate modifica aspectul fizic al unei persoane prin hipnoză.

Ce poţi să păţeşti:

Să arunci nişte bani pe fereastră. Singurul efect pozitiv constatat a fost o mai mare încredere în sine, datorată autosugestiei.

Ce poţi să faci:

Să îţi accepţi dimensiunile aşa cum sunt, în primul şi în primul rând. Mici trucuri, cum ar fi tunderea părului pubian şi reducerea burţii (în caz că o ai) pot ajuta foarte mult. Cultivarea formei fizice şi comunicarea cu partenera îţi pot îmbunătăţi viaţa sexuală fără să te supui unor riscuri absurde.

SURSA: www.click.ro3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor