Marian Sârbu propune PSD să susţină Guvernul Boc pentru şase luni

1Comentariu
Marian Sârbu propune PSD să susţină Guvernul Boc pentru şase luni
Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a declarat vineri că va propune PSD să susţină Guvernul Boc timp de şase luni, printr-un moratoriu, el declarându-se disponibil să preia ministerul Muncii, însă doar sub condiţia susţinerii colegilor săi.

“Cred că putem să ne asumăm Ministerul Muncii şi asta înseamnă că nu-i abandonăm pe pensionari, pe salariaţii bugetari, pentru că urmează măsuri grele şi cred că putem să ne asumăm această răspundere şi nu să rămânem spectatori. Dacă partidul decide altfel, atunci nu particip în Executiv (…) Cred că PSD are capacitatea eventual să susţină pe o perioadă limitată, şase luni de zile, un armistiţiu, un moratoriu prin care să încercăm să stabilizăm situaţia economică şi socială”, a declarat Sârbu înaintea începerii şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

El a mai precizat că situaţia economică şi socială nu le permite social-democraţilor “din punct de vedere politic şi al responsabilităţii” să fie “spectatori”. “A crede că guvernul care va fi ar trebui pur şi simplu să rezolve absolut toate problemele şi în cazul în care situaţia socială se degradează unii dintre noi ar putea să tropăie de fericire în Parlament, după părerea mea este o iluzie politică”, a mai comentat fostul ministru al Muncii.

Marian Sârbu a mai susţinut că este conştient că ministerul Muncii înseamnă “responsabilitate”. “Dacă ne dăm la o parte în acest moment cred că putem fi asociaţi cu… eu ştiu… o formă de laşitate. Noi am fost în Guvernul Boc. Am ieşit în condiţiile pe care le ştiţi şi  cred că participarea noastră în acea perioadă a dus la stabilitate economică şi politică. Cred că putem să ne aducem contribuţia în continuare. Fireşte, dacă echipa noastră de conducere, Comitetul Executiv, va decide altceva e un punct de vedere pe care până la urmă mi-l voi însuşi, dar asta nu mă împiedică să îmi spun punctul de vedere fără niciun fel de rezerve”, a punctat el.

Liderul PSD a mai spus că nu va accepta funcţia de ministru “fără un minim de susţinere” din partea colegilor şi că CEx este cel care ia deciziile, iar în situaţia în care acest for îi respinge propunerea, o va respecta. El a afirmat că a avut discuţii şi cu mai mulţi membri ai Biroului Permanent şi le-a spus punctul său de vedere.

Totdată el a fost întrebat dacă nu crede că ar putea fi o “capcană” din partea şefului statului oferta de a prelua Ministerul Muncii. “Eu nu am făcut niciodată politică ţinând cont de eventuale capcane, pioni otrăviţi, măr otrăvit sau cadouri otrăvite şi aşa mai departe, eu am altă mentalitate”, a răspuns Sârbu, făcând referire la declaraţiile preşedintelui PSD, Mircea Geoană, care declarase anterior că oferta lui Traian Băsescu este un cadou otrăvit. 

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat înaintea şedinţei CEx că el nu este de acord cu ideea preluării protofoliului Muncii de către Marian Sârbu şi a apreciat că nici acesta nu ar fi de acord în sinea lui. De asemenea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că nici el nu este de acord cu propunerea lui Sârbu. Liderul senatorilor PSD, Ion Toma, a respins şi el propunerea lui Traian Băsescu în ce-l priveşte pe Marian Sârbu, în condiţiile în care partidul a decis să meargă în opoziţie.

La rândul său, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că afirmaţia lui Sârbu “este un punct de vedere”. ”E prea frumos afară ca să ne supărăm astăzi, este un punct de vedere al lui Marian Sârbu. Nu cred că este posibil aşa ceva”, a spus Vanghelie, precizând că nu crede că va susţine nimeni ideea moratoriului în cadrul CEx.

“Am mai văzut colegil care până acum două săptămâni care nu ştiau cum să mai mişune pe lângă domnul preşedinte Geoană şi acum au alte puncte de vedere. În viaţă şi dacă câştigi şi dacă pierzi trebuie să fii consecvent şi dacă nu-ţi convine…”, a mai comentat Vanghelie.  

Sursa: Newsin1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor