Maria Barna: „Acest buget este un buget al sărăciei”

Maria Barna: „Acest buget este un buget al sărăciei”
Concluzia deputatului de Timiş Maria Barna, după aprobarea bugetului de stat pentru 2010, este că acesta va face ca cei săraci să fie şi mai săraci, pentru că vor fi îngheţate salariile şi pensiile, dar cresc preţurile şi taxele. În ceea ce priveşte proiectele Timişoarei, parlamentarul PSD spune că a depus mai multe amendamente, dar acestea au fost respinse.

Deputatul Maria Barna a reclamat faptul că în buget nu au fost prevăzute măsuri concrete anti-criză, de exemplu pentru crearea de noi locuri de muncă, şi nu s-a ţinut cont de priorităţile locale. Barna a precizat că a formulat mai multe amendamente la Legea bugetului pentru finanţarea unor proiecte din Timişoara, dar acestea au fost respinse, democrat-liberalii invocând lipsa fondurilor. Deputatul a enumerat câteva dintre obiectivele pentru a care a solicitat, fără succes, alocarea de fonduri: continuarea lucrărilor la şoseaua de centură a Timişoarei, pentru că în prezent avem aproximativ 12 kilometri din inelul ocolitor, realizarea unui drum rapid pe ruta Timişoara – Cenad, construirea Institutului Oncologic Regional de la Timişoara, precum şi devierea liniilor de cale ferată care tranzitează oraşul. Concluzia lui Barna este că banii pentru investiţii au fost alocaţi după culoarea politică.

Din păcate, acest buget este un buget al sărăciei, un buget care a fost întocmit ca şi pe vremea când se făceau planificările la comitetul de stat al planificării, care nu ţine cont de nevoile şi de priorităţile locale şi este un buget clintelar. Explicaţiile, ca de fiecare dată, au fost cele care privesc lipsa resurselor financiare, lucru total neadevărat, pentru că pentru unele ministere s-au găsit sume suplimentare, iar restul ministrelor nu au bani decât pentru a supravieţui şase luni”, a declarat deputatul PSD.

Parlamentarul a precizat că totuşi s-ar putea găsi finanţare, în cursul anului, pentru unele proiecte dorite la Timişoara. „Sperăm ca cele care se pot realiza cu finanţări pe bază de proiecte, respectiv prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, să fie realizate în acest an. Este vorba de construirea unei săli de sport şi a unui bazin olimpic. Am solicitat de asemenea şi suplimentarea sumei pentru reabilitarea termică a blocurilor, deoarece anul trecut am avut o sumă extrem de mică”, a adăugat Maria Barna. Ea a declarat însă că şi autorităţile din Arad au depus o solicitare pentru un bazin olimpic şi n-ar fi exclus ca cel de la Timişoara să iasă din schemă.

În buget sunt cuprinse fonduri pentru autostrada Timişoara-Arad, noul terminal de la Aeroportul Timişoara şi centura Lugojului. Parlamentarul PDL Gheorghe Ciobanu declara recent că judeţul Timiş se află printre primele zece judeţe din ţară în ceea ce priveşte alocările de fonduri şi pe locul patru în topul fondurilor alocate pentru reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase