Margaret Thatcher este in spital

Margaret Thatcher este in spital
Fostul premier britanic Margaret Thatcher, care şi-a serbat cu fast în luna octombrie împlinirea a 80 de ani, a fost internată aseară în spital ce a acuzat o stare de anemie pronunţată.

Ei i s-a făcut rău pe când se afla la coafor. Medicii consideră că doamna Thatcher are o constituţie destul de robustă, drept care speră să o externeze chiar în cursul zilei de astăzi. Fosta doamnă de fier se află în secţia de urgenţă a clinicii Chelsea and Westminster.

Margaret Thatcher a condus Marea Britanie în calitate de prim-ministru în perioada 1979-1990, fiind supranumită doamna de fier datorită intransigenţei cu care a tratat diverse momente de criză.

Printre acestea s-a numărat greva foamei declarată de mai mulţi deţinuţi irlandezi membri ai IRA, când premierul a refuzat să cedeze presiunilor, precum şi criza insulelor Falkaland/Malvine, când Marea Britanie s-a aflat în război cu Argentina. Deşi medicii au fost foarte discreţi în legătură cu starea sănătăţii doamnei Thatcher, surse din spital cred că fostul premier suferă de o stare de slăbiciune generalizată şi de tulburări de memorie.

Starea sănătăţii sale s-a înrăutăţit duipă decesul soţului său Dennis, în 2003. Margaret Thatcher s-a retras complet din viaţa publică în 2002, după ce a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale minore.
Regulament de plasare a anunturilor