Marfa fără autorizaţie se confiscă!

Fructe
Fructe
Poliţia Comunitară Timişoara informează că în şedinţa de Consiliu Local din data de 26 septembrie 2006 a fost completată Hotărârea nr. 168 din 2001 referitoare la autorizarea şi desfăşurarea activităţii de comerţ stradal în municipiul Timişoara.

Astfel, pe lângă prevederile referitoare la amenzile care se aplică pentru comercializarea de produse, amplasarea mobilierului stradal, afişarea datelor de identificare a comerciantului şi altele, în noul act se prevede că produsele care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea vreuneia dintre faptele pentru care se aplică amenzi, dacă sunt ale contravenientului sau ale agentului comercial, precum şi sumele de bani dobândite prin săvârşirea contravenţiei se confiscă şi se valorifică în condiţiile legii, contravaloarea lor făcându-se venit la bugetul administraţiei publice locale.

Veniturile obţinute ilicit de persoanele fizice sau juridice din activităţile de comerţ neautorizate, precum şi încasările în întregime din vânzarea mărfurilor a căror provenienţă nu este dovedită se confiscă şi se fac venit la bugetul administraţiei publice locale.
Trebuie menţionat că în HCL 321 din 2001 care completează, la rândul său, HCL 168 din 2001, se menţionează că vânzarea oricăror produse fără autorizaţie de comerţ stradal sau fără respectarea menţiunilor de pe aceasta şi utilizarea altui mobilier stradal decât cel stabilit de Primăria Timişoara se sancţionează cu amendă de 150 lei pentru persoane fizice şi 250 lei pentru persoane juridice.

Utilizarea rulotelor de alt tip decât cel comercial, neomologate, amplasarea teraselor sezoniere, vitrinelor, lăzilor frigorifice etc. în alte locuri decât în imediata apropiere a societăţilor comerciale proprii, comercializarea produselor agroalimentare la mai puţin de 500 de metri faţă de pieţele de acelaşi profil se sancţionează cu amendă de 1000 lei – persoane fizice şi 1500 lei – persoane juridice.

Amplasarea mobilierului stradal sau a rulotelor şi teraselor pe spaţii verzi, neafişarea datelor de identificare ale comerciantului, neefectuarea salubrizării permanente a amplasamentului, stocarea produselor în cantităţi mari creându-se un aspect inestetic se sancţionează cu amendă de 500 lei – persoane fizice şi 1000 lei – persoane juridice.

Sursa: Poliţia Comunitară0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor