Marea Hamaceala in Complexul Studentesc din Timisoara. Parcul de la Michelangelo a fost… inaugurat

De Roxana Deaconescu
8Comentarii
Marea Hamaceala in Complexul Studentesc din Timisoara. Parcul de la Michelangelo a fost… inaugurat
© Tion: Marea Hamaceala in Complexul Studentesc din Timisoara. Parcul de la Michelangelo a fost… inaugurat (foto: tion)
În Complexul Studențesc din Timișoara, ca-n Cluj-Napoca. Evenimentul „Marea Hămăceală” „s-a mutat” la Timișoara, în spațiul dedicat studenților, după ce primăria a reușit să amplaseze toate hamacele promise încă din toamna anului trecut. Primarul Nicolae Robu a „tăiat panglica” părculețului din spatele căminelor Politehnicii, care a fost „dotat” cu foișoare, hamace, jardiniere cu flori și aparate de fitness.

Clujenii s-au lăudat încă de acum doi ani cu un eveniment inedit, numit „Marea Hămăceală”. Inițiativa a aparținut unor asociații care s-au gândit să le ofere clujenilor câteva clipe de relaxare și astfel au fost montate hamace în parcuri. Iată că și timișorenii se pot relaxa în hamace, dar în Complexul Studențesc, acolo unde primăria a întins mai multe hamace pentru trecătorii care vor să se relaxeze în aer liber. Evenimentul nu se numește „Marea Hămăceală”, dar seamănă foarte mult cu inițiativa clujenilor.

Lucrările în Complexul Studențesc au început încă din toamna anului trecut, când conducerea primăriei anunța că le pune hamace studenților, că amenajează aleile și că introduce, în sfârșit, iluminat public în parcul de la intersecția Michelangelo. A fost nevoie de câteva luni bune pentru ca toate acestea să devină și realitate.

„Am început din toamnă lucrările în zonă, prin ridicarea coronamentului, era de-a dreptul sălbăticie aici. În primăvară am continuat cu tăieri de corecție, am început plantatul de arbori, conifere și foioase. Am plantat arțari, platani, morus penduli, tei, salcâmi, arbuști, magnolii. Per total, am plantat 985 de arbori în tot Complexul Studențesc. Am pus peste 152 de bănci, 62 de coșuri de gunoi, am pus 63 de jardiniere, 26 de foișoare, cinci hamace profesionale, 20 de hamace din pânză. Totul am făcut noi, în afară de alei și iluminat. Bugetul a fost între 150.000 și 200.000 de lei, pe contractul de prestări servicii”, ne-a declarat Andrei Drăgilă, directorul Horticultura, prezent joi la momentul inaugural.

Terenul de sport existent în parcul din spatele căminelor Politehnicii a fost desființat, pe acesta fiind montate mai multe aparate pentru fitness în aer liber. Primarul Timișoarei susține că acolo nu se mai poate bate mingea, pentru că studenții sunt deranjați de zgomotul produs.

„Acest teren de sport nu era folosit, iar când era folosit îi deranja pe studenții care stau în cămine, pentru că bătaia mingii produce un zgomot insuportabil. Ritmicitatea acelor bătăi ale mingii în teren a făcut obiectul unor plângeri ale studenților care stau în cămin. Nu are nimeni voie să se relaxeze sau să facă ceva într-o societate corect așezată deranjându-i pe alții”, a explicat Robu.

Edilul-șef susține că cei care vor să se joace cu mingea pot merge la bazele sportive ale Universității Politehnica, dacă sunt studenți la Poli.

„Am hotărât să punem la punct Complexul Studențesc, pentru că eu cred că Timișoara se mândrește că este unul dintre cele mai puternice centre universitare din România și se mândrește cu studenții pe care-i are. (…) La ora actuală avem alei foarte frumoase, avem iluminat public, așa cum se cuvine să fie, avem o mulțime de bănci, de jardiniere cu flori. Am amenajat și un spațiu dotat cu aparatură de fitness în aer liber, am pus foișoare și o mulțime de hamace.

Hamacele reprezintă poate ceva mai ieșit din comun și se potrivesc de minune unei zone ca aceasta. Studenții sunt nonconformiști și nu au inhibiții să le folosească. Sunt fericit că, la ora actuală, când studenții sunt prezenți și când vremea este bună, este bătaie, cu ghilimelele de rigoare, pe hamace și pe foișoare.

Am făcut amenajări în tot Complexul Studențesc, peste tot unde domeniul este public. Din păcate, în Complexul Studențesc s-au făcut restituiri de terenuri între cămine și nu putem interveni. Cred că va trebui să vină ziua exproprierilor în zonă și tot complexul studențesc să fie domeniu public, pentru a-l putea amenaja așa cum trebuie”, a declarat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu susține că a testat și el un hamac și că este o adevărată plăcere să stai la aer în hamacele colorate din complex.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor