Marcel Mihoc se retrage din cursa pentru presedintia PSD Timis

9Comentarii
Marcel Mihoc se retrage din cursa pentru presedintia PSD Timis
Trezorierul organizaţei PSD Timiş, Marcel Mihoc, primul care anunţase că intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a social-democraţilor, a decis, cu o săptămână înainte de alegerile interne din partid, să se retragă din cursa electorală pentru această funcţie şi, în schimb, să candideze pentru o poziţia de secretar executiv al filialei.

Mihoc a afirmat că în momentul în care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD Timiş, organizaţia era măcinată de lupte interne şi extrem de slăbită în teritoriu, filialele locale ale partidului fiind lăsate de izbelişte.

“Situaţia noastră organizatorică este extrem de delicată, iar de acest lucru m-am convins în ultimele luni, când am ajuns în aproape toate localităţile judeţului.  În momentul în care am decis să candidez pentru şefia PSD Timiş era necesar ca cineva să-şi asume responsabilitatea de a genera un traseu democratic al filialei, care, în ultimii doi ani, a fost măcinată de lupte interne, fapt care a determinat o slăbire, fără precedent, a noastră, în teritoriu. Din cauza grupului care a gestionat partidul între iunie 2008 şi mai 2010, PSD Timiş a intrat într-un proces riscant de disoluţie internă. Important este că ne-am păstrat potenţialul, că oamenii nu ne-au părăsit, dar trebuie să admitem că structurile teritoriale au fost lăsate de izbelişte”, a afirmat Mihoc.

Trezorierul organizaţiei susţine că a încercat să oprească declinul PSD Timiş şi, cu ajutorul unor primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni a reuşit acest lucru şi, de aceea, a decis să se retragă din cursa pentru funcţia de preşedinte al filialei judeţene a partidului şi, în schimb, să candideze pentru funcţia de secretar executiv al organizaţiei.

“În acest context, am decis, în urma consultării cu mai mulţi colegi şi prieteni din PSD Timiş, să mă concentrez, pe viitor, pe reorganizarea internă a PSD Timiş. Filiala noastră trebuie să înceapă munca de la zero pe anumite paliere, în multe organizaţii locale, atât în mediul rural, cât şi în cele două municipii şi în oraşe. Astfel, am hotărât să renunţ  la candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD Timiş  şi să îmi depun candidatura, în cadrul Conferinţei din 27 mai, pentru funcţia de secretar executiv al organizaţiei”, mai susţine Mihoc.

El a evitat să îşi arate susţinerea pentru unul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru şefia PSD Timiş, Titu Bojin şi Sorin Grindeanu, susţinând că amândoi ar trebui să facă parte din viitoare echipă de conducere deoarece sunt “pesediştii 100%”.

Grindeanu: Mihoc are întotdeauna un loc în echipa de conducere

După retragerea lui Marcel Mihoc din cursa pentru preşedinţia PSD Timiş, preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, şi el candidat la această funcţie, îl asigură pe fostul său contracandidat că va avea un loc în viitoarea conducere judeţeană a partidului.

“Respect şi apreciez decizia colegului meu Marcel Mihoc de a-şi reorienta eforturile de consolidare a PSD Timiş dintr-o altă postură decât cea de preşedinte al filialei şi cred că preocupările sale din ultima perioadă au adus un plus de valoare în partid. După o consultare pe care am avut-o cu colegii din Organizaţia Municipală, dar şi cu mulţi lideri din teritoriu, am convenit cu toţii că Marcel Mihoc are, fără doar şi poate, loc în viitoarea echipă de conducere a PSD Timiş, care se va alege în cadrul Conferinţei Judeţene din 27 mai, în funcţia de secretar executiv al filialei”, a precizat Grindeanu.

El a afirmat că speră ca împreună cu Marcel Mihoc să formeze o “echipă unită” în următorii patru ani.

Marcel Mihoc este un pesedist cu stagii vechi în partid, un consilier judeţean cu realizări notabile pe linie de administraţie şi mai ales un excelent organizator, calitate absolut necesară în eforturile noastre, ale tuturor, pentru consolidarea stângii în Timiş. Ţin să salut campania plină de fair-play pe care Marcel Mihoc a dus-o până în prezent în interiorul organizaţiilor de partid, îl asigur de tot respectul şi preţuirea mea şi a colegilor mei, sperând din tot sufletul să formăm o echipă unită în următorii patru ani”, a mai afirmat Grindeanu.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor