Maraton cultural la Timisoara. Saptamana cu muzica, expozitii si teatru

De Simina Bratu
Maraton cultural la Timisoara. Saptamana cu muzica, expozitii si teatru
© Foto: Facebook/djctimis
Teatru, expoziții, muzică și nu numai! Asta li se pregătește timișorenilor care vor participa la maratonul cultural pregătit la Casa Artelor. Se anunță câteva zile pline de evenimente interesante, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Seria de evenimente are loc în intervalul 20 – 24 aprilie. Diminețile vor fi dedicate micilor artiști, copiii fiind invitați la un atelier de modelaj care îmbină perfect istoria cu arta plastică.

Apoi, miercuri seara, Galeria Subterana îi așteaptă pe timișoreni la expoziția „CerAmica”, care este realizată de studenții secției Ceramică din cadrul Facultății de Arte și Design de la UVT. Vernisajul are loc de la ora 18, iar expoziția va sta deschisă până în 27 aprilie.

Joi, se pregătește un alt eveniment, respectiv expoziția „Pa&Pu (Goodbye and Good Luck)”, în spatele căreia se află Anna Kun.

„Pa & Pu (Goodbye & Good Luck) este un proiect în două acte și pentru că galeria Pygmalion e bicamerală. Se compune din două serii de picturi/desene și două obiecte, toate expuse simplu, ordonat, firesc. Se recomandă să vă luați ochelarii de citit, unde e cazul – imaginați-vă un fel de bandă desenată supradimensionată, narativă la propriu și la figurat”, a transmis artista. Vernisajul are loc joi, 21 aprilie, de la ora 18.00. Expoziția este deschisă până în 3 mai.

În seara de 22 aprilie, de la ora 20, în centrul atenției se vor afla copiii de la Peregrinii care au pregătit un spectacol muzical inedit. Evenimentul este și unul educativ, spunând o „Istorie Altfel”. Concertul are loc în Curtea cu Castan de la Casa Artelor.

Nu în ultimul rând, maratonul cultural le aduce timișorenilor și teatru. Actrița Enikő Blénessy vine în fața publicului cu o montare care îi poartă semnătura „Cele 7 păcate”.

„Încă din copilărie am fost fascinată de complexitatea caracterelor umane. În spatele fiecărei acţiuni încerc să găsesc motivaţia, caut să înţeleg gândurile ascunse din spatele cuvintelor, vreau să descifrez mecanismele interioare şi cele mai tainice trăsături ale caracterelor umane. Mă preocupă cum anume putem sau trebuie să fim liberi, buni? Am căutat explicaţii personale, atât religioase, cât şi lumeşti. Răspunsuri la întrebări. Încet, încet s-a conturat un spectacol: poposeşte printre noi un înger care se intersectează cu tipologii şi caractere umane. Fiecare dintre aceste personaje exemplifică şi întruchipează câte un păcat major. Sau poate nici nu există cele şapte păcate majore, ci fiecare răutate, lipsurile care ne macină zilele pot fi explicate printr-o eroare majoră făptuită în trecut? Probabil că vom găsi câteva răspunsuri în ora petrecută împreună, sau ne vom amuza pe seama propriilor greșeli. Şi cu îngerii ce se întâmplă? Bunica mea spunea des: <a intrat drăcuşorul în tine!>. Ce era să fac? M-am încumetat, m-am dat peste cap de trei ori după care am decis că voi intra în pielea unui înger. Sper să-mi iasă şi de această dată”, a transmis Enikő Blénessy.

Spectacolul „Cele 7 păcate” va avea două reprezentații. Prima este în limba maghiară și are loc sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19. A doua este în limba română și are loc duminică, 24 aprilie, de la aceeași oră.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor