Managerii romani sunt mult mai prevazatori la solicitarea de finantari

De M. Hoster
Managerii romani sunt mult mai prevazatori la solicitarea de finantari
Managerii romani sunt mult mai prevazatori la solicitarea de finantari
Deşi criza este simţită din plin de toată lumea, reprezentanţii mediului bancar sunt de altă părere. Conform datelor deţinute de aceştia sectorul românesc al întreprinderilor mici şi mijlocii merge cum nu se poate mai bine si patronii de afaceri sunt optimişti.

Oricum, cel mai important este că optica mediului de afaceri românesc s-a schimbat semnificativ. Cel mai important este că firmele nu mai aruncă cu bani şi nu se aruncă înainte atunci când vine vorba de investiţii şi extinderi. „Am observat în ultima perioadă o schimbare totală de optică a managerilor de firme. Aceştia sunt mult mai cumpătaţi atunci când vine vorba de investiţii. Ei nu se mai aruncă înainte să se extindă, calculează bine fiecare pas. O investiţie nu mai este efectuată fără a fi analizată din timp, iar consecinţele evaluate”, ne-a declarat, marţi, la Timişoara, Bianca Marghitu, conducător regional în departamentul pentru corporaţii al uneia dintre cele mai importante bănci de pe piaţă.

Conform reprezentanţilor instituţiei, întreprinderile mici şi mijlocii sunt motorul economiei româneşti. Acestea au cei mai mulţi angajaţi din economie, iar angajamentul lor este unul pe timp lung, nu scurt. „Spre deosebire de multinaţionale, IMM rămân aici, nu pleacă aşa cum le dictează interesele şi eficienţa economică”, a mai declarat Marghitu. „IMM-urile sunt motoarele economiei înregistrând cel mai ridicat volum de activitate, cel mai mare număr de angajați şi cel mai semnificativ poţential de regenerare economic”, a mai spus Bianca Marghitu.

Conform datelor înregistrate la Registrul Comerţului în primele 5 luni ale anului 2012 în judeţul Timiş s-au înfiinţat în jur de 2.200 de firme noi în timp ce numărul firmelor care şi-au încetat sau şi-au suspendat activitatea a fost net inferior. În plus, cam o treime dintre directorii de IMM apreciază că anul în curs va aduce rezultate mai bune pentru firma lor. Să sperăm că într-adevăr aşa va şi fi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor